İtalya'da Yaşayan Senem'in Anlattıklarını Mutlaka Dinlemelisiniz: 'Koronavirüsü Grip ile Karıştırmayın, İnsanlar Boğularak Ölüyor'

İtalya'da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bine ulaştı. Türkiye'de de Koronavirüs testi pozitif çıkan insanların sayısı günden güne artıyor.

Dün gece Sağlık Bakanının açıklaması ile Türkiye'de vak'a sayısının 18 olduğunu öğrenmiştik:

Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs Açıklaması: 'Şu Ana Kadar Toplam Vak'a Sayımız 18'

Çin'den ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden birisi de İtalya.

İtalya'da bir üniversitede biyoloji departmanında araştırma görevlisi olarak çalıştığını dile getiren Senem Önen, Türkiye'de yaşayan insanlardan durumun ciddiyetine varmalarını istedi.

İtalya'daki yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşananları anlatan Senem Önen, "Salgın çok ağır seyrediyor, yakalanan kişi son durumda nefes darlığından yani boğularak ölüyor" dedi.

İtalya'dan sosyal medyaya yansıyan görüntüler hakkında da konuşan Senem Önen, insanlarn moral amaçlı balkonlardan şarkı söylediklerini ve bunun güzel bir şey olduğunu dile getirdi. Ancak bizlerin sadece bu güzel şeyleri gördüğünü ve hastanelerde ölen insanları görmediğimizi de sözlerine ekledi.

Balkondan balkona müzik yapıyorlar. Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastaneden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz'

Senem'in mutlaka izlemeniz gereken o konuşması:

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
16.03.2020

Herşeyi boşverdim de daha dört aylık bir bebeğim var. Olası bir bulaşma da ölürsem ona kim bakacak diye düşünüyorum kara kara. Aylardır aileme bile gitmedim birşey olmasın diye. Lütfen, kendinizi düşünmüyorsanız bile çevrenizi düşünün. Evet çocuklarda ölüme sebebiyet vermiyor olabilir ama biz olmadan yaşayamayacak, doğru düzgün bakamayacak kimse onlara. Anne şefkati olmadan yaşayan her çocuk bir ölüden ibarettir. Kendimden bildiğim için korkuyorum onu yalnız bırakıp gitmekten. Bizleri düşünün, evlerimizden çocuklarımıza birşey olmasın diye çıkmıyoruz. Virüsü bosvermeyin, kendinize dikkat edin. İnsanlarla temastan kaçınmanız bile maksimum bir milyondan fazla insanın hayatını kurtarır. Mesele ölüm ya da virüs değil. Mesele ardında bıraktığın onca insan, boş bir odada ölüme terkedilmen. Ailenizi düşünün, tek başınıza bir odada acıyla öldüğünüzü düşünün. Sizin için ne kadar üzüldüklerini düşünün. Ve kendinize dikkat edin. Sadece kendiniz için değil, herkes için.

16.03.2020

biraz kulak asın biraz ciddiye alın nolur.iş harici evden çıkmayalım ki bulaştıktan sonra çok pişman oluruz iş işten geçmiş olur..

16.03.2020

tabii ki AVM'ye gitmemek, ihrtimali varsa Toplu taşıma kullanmamak, toplu buluşmalara gitmemek... ihtimalleri azaltır (iyi de olur) ama işe giderek de yayabilir-kapabiliriz. İşyerimizde 240 kişi civarı insan var, yurtdışından çok gelenimiz-çalışanımız var. Karantina uygulaması 1 hafta önce başladı gibi (tamamen bilgili değilim) bu 1 haftadan önce gelerek, yurtdışından kaptığı bu virüsü TR topraklarında enfekte olarak yaşayabilir, yayabilirsiniz. Keşke mümkün olsa da, özel sektör+kamu 2 haftalığına karantinaya alınsa.

16.03.2020

artık infial yaratmaktan vazgeçin bi durun bi soluk alın bu nedir ya, istasitiklere bakıldığında 60 yaş üzeri daha çok etkileniyor evet, solunum yetmezliğinden ölüyorlar evet, kronik bir hastalığın varsa astım bronşit vs normal bir griptende ölebilirsiniz. Avrupadaki insanların kaçı temizliğine önem veriyor Allah aşkına kaçının bağışıklık sistemi düzgün bu doktorlar boşuna götünü yırtmıyor, biraz dikkat edin sadece temizliğinize önem verin uykunuzu düzenli uyuyun bağışıklığınızı güçlendirin çıkıp sokaklarda fink atmayın

16.03.2020

Yav körmüsün anlamıyorum. Arkadaş zor değil ya bi tarafını kırıp oturmak. Bilimkurgu gibi geliyor belki ama iş ciddi. 1 adam ailesinden 5 kişiye bulaştırabiliyor kaldı şuan 18 hasta var. Onların sosyal çevresi & iş yerleri & hayat arkadaşları & hatta çolukları çocukları var sen neyden bahsediyorsun. Utanmasanız amerikanın oyunu diyicek geçiceksiniz. Çevrenizden birinin başına inş. gelmez gelince anlamak zorunda umarım kalmassınız..

TÜM YORUMLARI OKU (28)