İtalya’da Kuraklık İçin OHAL İlan Edildi: Po Nehri Kuruyor!

İtalya’nın kuzeyindeki Po Nehri’nin geçtiği beş bölgede yaşanan kuraklık sebebiyle OHAL ilan edildi. Hükümet, kuraklık sebebiyle zor günler geçiren bölgeler için acil durum planı hazırladı.

Tarım üretiminin yüzde 30’u tehlike altında

BBC Türkiye’nin haberlerine göre; Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardsiya, Piedmont ve Veneto bölgelerine, su kıtlığıyla başa çıkabilmeleri için acil durum bütçesinden 36,5'er milyon euro verilecek.

Tarım sendikası Coldiretti'ye göre ise yaklaşık 61 milyonluk ülkenin tarımsal üretiminin yüzde 30’u tehlike altında.

Öte yandan İtalyan Alpleri'nde bir buzulun kopması sonucu oluşan çığda yedi kişi hayatını kaybetmişti. Başbakan Mario Draghi, bunun 'hiç şüphesiz' küresel ısınmayla bağlantılı olduğunu belirtmişti.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

2010 Yılındaki Nokia Siparişi 16 Yıl Sonra Eline Ulaştı
Tüketim Tarihi Yaklaşan ve Tarihi Geçmiş Ürünlerin Satıldığı Zincir Market Açıldı
Süper Kupa, Galatasaray'ı 2-0 Yenen Fenerbahçe'nin Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
05.07.2022

Nehir kalmamış ki ?

05.07.2022

baggia hatrına italyanları severim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ