İsviçre Karşı Cinsle El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Çifte Vatandaşlık Vermedi: 'Cinsiyet Eşitliğine Saygısızlık'

İsviçre'nin Lozan kentinde Müslüman bir çift, karşı cinsle el sıkışmayı reddettikleri gerekçesiyle İsviçre vatandaşlığına kabul edilmedi.

Müslüman çift belediye yetkilileriyle vatandaşlık için bir araya geldi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, belediye yetkilileri, birkaç ay önce vatandaşlık kriterlerine uyup uymadıklarını görmek için çiftle bir araya geldiğini belirterek, çiftin entegrasyon başlığında geçer not alamadığını söyledi.

Lozan Belediye Başkanı Gregoire Junod, uyruğunu ve kimliğini açıklamadığı Müslüman çiftin ‘cinsiyet eşitliğine saygısızlık’ nedeniyle vatandaşlığının reddedildiğini söyledi.

'Karşı cinsin sorularını yanıtlarken de büyük zorluk yaşadılar'

Belediye yetkililerinin vatandaşlığa uygun olup olmadıklarını belirlemek için evlerine gittiklerinde ellerinin sıkılmadığı bilgisini özellikle vurgulayan veren Junod, “Karşı cinsin sorularını yanıtlarken de büyük zorluk yaşadılar” dedi. Junod, Lozan’ı da içine alan Vaud Kantonu’nda din ve inanç özgürlüğünün kutsal olduğunu belirterek  “Ancak dini pratikler hukukun dışına çıkamaz” diye devam etti.

'Eşitlik bağnazlığa baskın çıkar'

Çift ile yapılan görüşmeye katılan belediye başkanı yardımcısı Pierre-Antoine Hildbrand, vatandaşlık reddi kararının kendisi için son derece tatmin edici  olduğununu dile getirirken “Anayasa ve kadın erkek eşitliği, bağnazlığa baskın çıkacaktır” dedi. Çiftin kararı temyiz etmek için 30 günü bulunuyor.

İsviçre'deki ilk el sıkışma olayı değil.

İsviçre’de 2016’da da orta okula giden Suriye kökenli iki erkek kardeş, kadın öğretmenlerinin elini dini nedenlerle sıkmayı reddetmiş, okul yönetiminin bu durumu kabullenmesi ulusal çapta bir tartışma başlatmıştı. Ülke çapında oluşan kamuoyu sonrası okulun bu kararı yetkililer tarafından geri çevrilmişti.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
18.08.2018

sizin neyinize isviçre amk önce insan olun el sıkışmamak ne demek bağnazlığa bak.sen oranın kültürüne uygun değilsin demek işte kendi kültürünü,dinini empoze edemezsin oraya

18.08.2018

elimi uzattigimda bir kadin elimi sıkmıyorsa elim havada kaliyorsa rencide olurum. bu kadin ya beni sapik yerine koyuyor ya kendini. yada babasina kufrettim haberim yok. et ete degiyor diye dusunuluyorsa gercekten sapikca. goz goze de gelmeyelim amk bir ask alevlenebilir o zaman. sosyal hayatta karsilasmayalim karsi cinsle tahrik falan olunur. akla karsi cins geldiginde yatak odasi fantezisi kurmayın la o zaman insan deyin geçin sapittiniz ıyice

18.08.2018

Bence üslupla alakalı. Bir erkek ona elini uzattığında bana kaba davranıp da reddederse ben de rencide olurum. Ama kibar bir şekilde reddederse ( mesela ellerinii kalplerinin üstüne götürüyorlar vs) neden rahatsız olayım ki? İlla her şeyi cinselliğe bağlamayalım ya, bu bi yaşam tarzı , otomatiğe bağlanmış bir şey bi yerde. İnancıdır deyip geçince mis gibi konuşmaya devam edersiniz.

18.08.2018

Arkadaşlar sakın aşağıya inmeyin. Gene iki-üç tane Arap yorum kısmını foseptiğe döndürmüş. Talabaniler, Talibanlar, Kaddafiler falan hepsi aşağıda. Bir tane de dilim kadın demeye varmıyor, dişi var, aman diyeyim foseptik foseptik. Bu arada İsviçre sağlam çakmış tokadı, helal. Siz medeniyetsizliğinizi, eşitsizliğinizi, din terörizminizi (bakın din/dindar demiyorum, din terörizmi bambaşka bir şeydir) refahı yüksek bir ülkeye götüreceksiniz, onlar da alacak. Kimse kusura bakmasın, sınıra 5 metre yaklaşana en ağır cezayı versinler. Bak Türkiye'ye, İstiklal Mahkemeleri'nden kurtulmayı başaranların artıkları yüzünden çorbaya döndü, ülkenin %52'si(tahminler bu yönde) şu an Allah vs. Dolar diye geziniyor. İşin komiği, Allah da önemsemiyor durumu. Neyse, nice move Switzerland, nice chocolate too.

Son yillarda su sitede gordugum en guzel en anlamli ve en bilincli yorum. Tebrik ederim.

TÜM YORUMLARI OKU (238)