Çelik, doktorların, inme hastalığı konusunda 'erken müdahale'nin önemini vurguladığını söyledi.
Uzmanların, 'Eliniz ve kolunuzu kımıldatamaz, konuşamaz ve ağzınız aşağıya doğru yamulur ise hemen ambulans çağırın. Zaman kaybetmeyin, çünkü o ilk saat çok önemli. Önemsemezseniz felç olabilirsiniz. Konuşamazsınız. Belki de ölebilirsiniz.' uyarılarında bulunduğunu anımsatan Çelik, 'Benim bütün projem bu. Bu konuda farkındalık oluşturarak belki bir hayat kurtarabilirim.' ifadelerini kullandı.
Gittiği yerlerde bisikleti farklı olduğu için insanların yanına geldiğini anlatan Çelik, bu sayede çok sayıda kişiyle konuşarak hastalığı anlatma imkanı bulduğuna işaret etti.
Antalya'dan memleketi Gaziantep'e gitmek için yola çıkan Çelik, orada bir süre kaldıktan sonra Japonya yolculuğuna devam edecek.
Kurban bayramından önce babam da inme (kısmi felç) geçirdi. Çok zor bir durum. %99 damar tıkanıklığı. Aynen tüm inme belirtileri vardı..Ameliyat riskli olduğu için önce Anjiyo ile tıkanıklığı giderilmeye çalışıldı olmadı. Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Prof. Dr. Niyazi Görmüş hoca riskli ameliyatı yapabileceğini söyledi. Ameliyata karar verdik.Bayramdan bir gün önce ameliyat oldu.Ya kurtulacaktı ya felç kalacaktı ya da ölüm. Şükür ameliyat güzel geçti nohut büyüklüğünde bir pıhtıyı boyun damarından çıkardı. Babam şu anda yaşıyor ve sağlığı yerinde şükürler olsun. .bayram bizim için ikiye katlandı :D Ailenizin baba -annenizin kıymetini bilin. Prof. Dr. Niyazi hocama tekrar çok teşekkürler mükemmel bir doktor ,insan .
tabi sosyal güvence olunca böyle olur türkiye ye gelince de ülkeniz cennet gıymetini bilin ülkenizin duyanda esir hayatı yaşıyorlar zanneder bunları yurtdışında çok seviyorsan gel burda yaşa eline koluna türk bayrağı dövmesi yaptırmakla olmuyo (kusura bakmayın yükseldim biraz)
Türkiye'den geçmez inşallah, yoksa ikisi için farkındalık yaratmaya çalışırlar..