İsviçre’de Toplatıldı: Beypazarı Soda İçin “Sakın İçmeyin” Uyarısı

Türkiye’de en çok tercih edilen soda markalarından biri olan Beypazarı için İsviçre’den uyarı geldi. İsviçre’deki yetkililere göre, markanın 14.12.2023 üretim tarihli ve 0940.4 parti numaralı ürünlerinin içeriğinde sağlığa zararlı yüksek miktarda bor minerali tespit edildi. Ürün hakkında İsviçre’de toplatılma kararı alındı.

Türkiye’de üretilen bazı ürünler, Rusya ve Avrupa Birliği ülkelerindeki mevzuatlara uymadığı için geri gönderildiği oluyordu.

Son olarak İsviçre Gıda Dairesi, Beypazarı isimli sodalar için uyarı yayınladı ve içilmemesi gerektiğini ifade etti.

İsviçre’ye ihraç edilen Beypazarı marka sodada, yüksek miktarda bor mineraline rastlandığı tespit edildi.

Yayınlanan uyarıda, bor mineralinin insan sağlığına ciddi zararları olduğu ve hamile kadınlarda çocuk gelişimini engellediği uyarısı yapıldı.

İsviçre Gıda Dairesi uyarısı sonrasında ürünü ihraç eden firma toplatma kararı aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Depoların İçler Açısı Hali: Kızılay Maden Suyunda Yüksek Arsenik Çıkmış
Nişan Salonuna Elinde Soda ile Girip 'Hazmedemeyenlere Soda' Şarkısını Söyleyen Gelin Adayı
Soda Sevenlere Özel İçerik: Sade Sodalar Düşündüğünüz Kadar Sağlıklı mı?

Popüler İçerikler

Kağıt Toplayan Çocuğun Arabasına Zabıtalar El Koyunca Çaresiz Çocuk Göz Yaşlarıyla Yalvardı
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
16.04.2024

Bunları normalde iç piyasaya verirler kaliteli sağlıklı ürün yurt dışına gider. Geçen günlerde de Fransa'ya ihraç edilmek istenen kuru incir, yüksek aflatoksin sebebiyle sınırdan geri çevrilerek iade edildi. Ne güzel gelişmiş ülkeler halkın sağlığıyla oynamıyor. Biz de ise kanser vakaları patlamış durumda. Ortada ne ne denetim var ne de bakanlıklar üstüne düşeni yapıyor. Yani araştırma sorunu tespit etme çözme iradesi yok. İnsanına bir gram değer vermeyen para odalık yöneticiler. Yaptığımız her işte bir sahtekarlık, ahlaksızlık, iş bilmezlik var.

16.04.2024

daha cok olacak daha beter olunsun. gercek velilere mursidi kamillere evliyalara egri bakacaklar sonra duzelme isteyecekler dostum yok oyle yagma en basit ornegi cennet mekan Abdulhamid han hazretleri egri bakarsaniz bunlar gorulur.

16.04.2024

Güvenerek içtiğim bir bu vardı amk.

16.04.2024

Bizde adamakıllı denetleme olsa raflarda ürün kalmaz. Şarküteri ürünlerindeki çöpler mi dersin, eski küflü peynirleri eritip tost peyniri diye mutant halde satanlar mı dersin, tadı olmayan en kalitesiz hormonlu sebze meyveler… Saysam 2 saat uzar. Bu hassasiyetinden dolayı imreniyorum insan sağlığının önem gördüğü, gelişmiş ülkelere.

16.04.2024

He bir de skt olabildiğince uzasın diye koyulan zehir gibi koruyucuların fazlasına bir dur denmeli. Geçen yaz İngiltere’de marketlerde gıdaların maks 2-3 gün tarihli olduğunu görünce şaşırmıştım, biz alışığız tabi 15 günlere. Meğer az koruyuculu ve günlük geliyormuş. Ağlamaklı oldum.

TÜM YORUMLARI OKU (52)