İsviçre 8 Milyonluk Nüfusuyla Nasıl En Zengin ve Yaşanılası Ülke Haline Geldi?

İsviçre'nin yaşanabilecek en güzel ve en zengin ülkelerden bir tanesi olduğunu duymuşsunuzdur...

Peki İsviçre'nin nasıl bu kadar zengin ve gelişmiş bir ülke haline geldiğini hiç düşünmüş müydünüz? Merak edenler için sorumuzun cevabını sizler için araştırdık!👇

İlk olarak 1505 yılından beri Vatikan'da papayı İsviçreli askerlerin koruduğunu belirtmek istiyoruz.

Zenginlikleri ve saygınlıkları ise tarihin çok çok eskilerine dayanıyor. 1291 yılında Uri, Schwyz ve Unterwalden bölgesinde kurulan grupların bir araya gelip Habsburg Hanedanlığını yenmesi saygınlık anlamında büyük etkiye sahip. Tam anlamıyla bağımsız bir ülke olmaları ise 1648 yılında gerçekleşmiştir.

Ancak en güvenilir ülkelerden bir tanesi olmasının sebebi, hem 1. Dünya Savaşı hem de 2. Dünya Savaşında tarafsız kalmaları...

Bu savaşlarda nötr bir şekilde politika uygulamaları, diğer ülkelerin paralarını oraya yatırmalarına sebep oldu. Bu da ülkeyi, herkes tarafından korunan bir yer haline getirdi.

Bununla birlikte İsviçre askeri yapısının da oldukça gelişmiş olduğunu ve tüm halkını koruyacak güvenli yere sahip olduklarını belirtmemiz gerekiyor.

Avrupa Birliği'ne girmemeleri, demokrasiyi tam anlamıyla uygulayarak oylamayla verilen kararlar ve bakanların parti ilişkilerini kesmesi de İsviçre'yi en huzurlu ülkelerden biri haline getirmiş durumda.

Kendi birliklerini koruyarak ülke dışından mülteci kabulüne karşı bir politika sergilediklerini de söyleyebiliriz.

Ülkeye dışardan gelen %20lik nüfus dilimi ise iş, yatırım ya da beyin göçünden kaynaklanıyor.

Eğitim anlamında ise daha çok sanat ve zanaat anlamında ilerlemeyi tercih ediyorlar.

Her mesleğe verilen değerden dolayı üniversite mezunu olmayan kişilerin de refah seviyesi oldukça yüksek. Ülkedeki eğitimde ise İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Romanşça öğretiliyor. Kültür ve sanat açısından zengin olan İsviçre, 600'den fazla müzeyle birlikte sanat anlamında da oldukça gelişmiş durumda.

Dünyadaki birçok önemli markanın İsviçre'de kurulması da ihracat anlamında büyük etkiye sahip.

Kaliteli üretimleri sayende her kesime hitap edebildiklerini ve bu konuda oldukça başarılı olduklarını da söylemeden geçmeyelim.

Kısaca İsviçre, kendi ülkesinde yetişen aydın kesimlere sağladığı olanaklarla ve yurt dışındaki büyük markaları kendi ülkesine bağlayarak bu kadar varlıklı bir ülke haline geldi diyebiliriz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Polonya ile İlgili Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınızı İddia Ettiğimiz 21 Şaşırtıcı Gerçek
Dünyanın Geri Kalanı Nedenini Hâlâ Anlayamasa da Amerikalıların Asla Vazgeçemedikleri 12 Alışkanlık
Her Ülke ve Kültürün Farklı Temizlik Anlayışı Olduğunu Gösteren İlgi Çekici Alışkanlıklar

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
11.03.2021

Dün bir İsviçre vlogu izledim. Hay aq ya falan oldum izlerken sinir krizi geçirdim. Kız evlilikle İsviçre'ye gitmiş dil bilmiyor, ev hanımı. Gezip tozup video atıyor. Bütün muhafazakarlar ülkeyi 70-80de terk etti Avrupa'ya gitti ama gitmeden önce burayı cehenneme çevirdiler oralara gidip hayatlarını kurdular sonra da. eğitim, beyin göçü gibi sebepler dışında Avrupa'da yaşayan bütün Türklerden tiksiniyorum. Türkiye'de başörtüsü özgürlüğü yok dinimizi yaşayamıyoruz diyorlar, haklarını kazanıyorlar sonra Avrupa'ya gidip hadi burada da bize dinimizi verin şeriat istiyoruz diyorlar. Avrupa'da başörtüsü özgürlüğü oluyor, "bunlar eşcinsel dinsiz sapık bizim ülkemiz cennet. Bakma sen bizim kurulu düzenimiz orda. Mecbur ordayız" diyorlar bu sefer de.

11.03.2021

Bunların işgüzarlığını, menfaatçi, ikiyüzlü oluşlarını anlatırken daha yemin ederim kusasım geliyor. İnsanlara vatan haini diyorlar ya asıl vatan haini bunlar. Kan mı çekiyor nedir padişahlarının yolundan gidiyorlar. Adeta laik bir Türkiye kurulmasın diye manda altındaymış gibi yaşamayı sevap kabul ediyorlarmış gibi hissediyorum.

11.03.2021

çünkü nerde çokluk orda b.kluk. Masal ülkesi gibi, güzelliğe bak...

11.03.2021

Ne düşünelim. Bakıp bakıp iç çekiyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (36)