İsveç'te Kur'an-ı Kerim Yakan Selvan Momika'nın Kim Olduğu Ortaya Çıktı

Irak kökenli Selvan Momika'nın, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'anı Kerim'i yakma eylemi büyük tepki çekmişti. Ancak bu olayın ardından, Momika'nın ülkesi Irak'ta Şii milislerle işbirliği içinde olduğu bilgisi gündeme geldi. Bu durum, olayın yankılarını daha da büyüttü. Stockholm'deki bu eylem, hem yerel hem de uluslararası çapta geniş çapta eleştirilere neden oldu.

Musul'a bağlı Hamdaniyye bölgesinde 1986 yılında doğan Momika'nın terör örgütü DEAŞ saldırıları sırasında, Haşdi Şabi'ye bağlı "Süryani Şahinleri" adıyla bir milis yapısı kurduğu belirtiliyor. Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Momika'nın o dönem bazı milis üyeleriyle Musul'a bağlı bölgeleri gezdiği görülüyor.

Öte yandan görüntülerde bir grup silahlı kişiye hitap eden Momika, kendisinin "Şii milis grubu Ketaib İmam Ali'ye bağlı İsa bin Meryem adlı grubun sorumlusu" olduğunu ifade ediyor.

Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması sonrası "Süryani Birliği" adlı bir parti kuran Momika, sosyal medya hesabı Facebook'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a bağlı grupların 27 Temmuz 2022 tarihinde Irak Meclisi'ni basması sırasında meclis binası önünde fotoğraf paylaşırken, Ekim 2019'daki gösteriler esnasında ise Sadr'a karşı paylaşımlarda bulunduğu dikkati çekti.

Basında Irak'ta bazı insan hakları suçlarına karıştığı belirtilen Selvan Momika'nın İsveç Demokrat Partisi üyesi olduğu iddia edildi.

Irak asıllı Salwan Momika, 28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm'de polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Momika'nın ülkede yargılanması için İsveç'ten iadesini istemişti.

İsveç'teki Stockholm Camii Önünde Kur'an-ı Kerim'i Yerden Yere Fırlatan Sonra da Yakan Şahıs Tepki Çekti
İsveç'te Kurban Bayramı'nda Cami Önünde Kur'an-ı Kerim Yakıldı

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR

Hangi kitap olursa olsun fikrinize uysun uymasın kitap yakılmaz, okunur. Çünkü okur ve düşünür işte o ara kendinizi bulursunuz. Kitap yakan ya zırcahildir ya da terörist. Sanırım bu her ikisi de.

İşinin ehli kimseler, kendini bulma yolunda olan insanlara gerçekleri anlamaları için yardımcı olurlar. Onlar birbirlerine yaratıcının ilmini anlama konusunda fikir alışverişi yapar ve mallarını bölüşürler. Kendini bulma yolunda olan kimseler öğütlere uydukları gibi itaatsizlik etmekten çekinirler. Aralarından herhangi biri gerçeklerin dışına çıkıp kötüye uymaya kalkarsa onlara bu hatalarını vurgulayın. Öğütlerinizi dinler yanlışlarından dönerlerse başka bir şey yapmayın. Allah ilmiyle varlıkta yüce olandır.

Pasif Kullanıcı
02.07.2023

Klasik Avrupa amk doğru düzgün adamı almazlar ki nerede silkimsonik tip var onları alırlar PKK lısı da orada DHKPC lisi de orada aha bunun gibi ne silkim olduğu belli olmayan tipler de orada, benim vatandaşım da beklesin vize almak için

02.07.2023

Hangi vatandaşın 😁 gerçek turkiyeliler mi sonradan olma suriyelilermi sen hala man kafasin adamlar suriyeli Türkler girmesin diye vize vermio 3 sene 4 sene öncesine kadar 1 haftada shengen aliodum ben

02.07.2023

Bu işin içinde tuhaflıklar var isvec in Nato üyeliği öncesi böyle bir provakosyon kim yapar bu için içinde Rusya var diye düşünüyorum

02.07.2023

😁 bu isvecli başbakan vali emniyet gucleri hepsi salak!senin düşündüğünü dusnememisler inşallah burayı okuyolardir ve bu komployu görürler

TÜM YORUMLARI OKU (26)