İsveç Maslahatgüzarı Dışişleri'ne Çağırıldı

İsveç'in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı, Göteborg şehrindeki terör propagandası nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; 'İsveç’in Göteborg şehrinde PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 21 Temmuz günü gerçekleştirilen terör propagandasının öğrenilmesi üzerine İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı' ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Finlandiya ile birlikte İsveç'in NATO üyeliğine, terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle karşı çıkıyordu.

Haziran sonunda Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, Türkiye'nin endişelerini gidermeye yönelik üçlü muhtıra imzalanmıştı. 👇

Türkiye, İsveç ve Finlandiya Arasında Üçlü Memorandum İmzalandı

Ancak İsveç'in Göteborg şehrinde terör örgütüne ait bayrakların direklere asıldığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. 👇

Stockholm'de ise YPG/PKK sempatizanları, Türkiye ile yapılan anlaşmayı protesto için yürüyüş düzenledi.

Stockholm geçtiğimiz ay da benzer görüntülere sahne olmuştu 👇

İsveç'in Başkenti Stockholm'de PKK Propagandası

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.07.2022

En alttaki pankarta bakın ! Bu kalleş pkk terör örgütü Türk,Kürt demeden bizim insanlarımızı katledecek ama İsveç'te pankart açıp özgürce gezecek ? Bu şekilde devam ederlerse Nato üyeliklerini veto edelim,Işid onları vurunca terör oluyor da bizim insanımızın canı can değil mi ?!

23.07.2022

Biri İsveçlilere Pkk’nın Kürt halkının haklarını destekleyen bir örgüt olmadığını anlatsın artık. Greta veledi çıkıp “you killed our future” derken iyiydi. Gel gör bakayım burada babasız kalan şehit çocukların future’larını.

23.07.2022

İç siyaset için bunları yapan Tayyip ve avanesi, beri taraftan ha bire potansiyel başka terörist afgan gruplar da elini kolunu sallayarak ülkeye giriş yapıyor çok yakında bunlar kendilerini patlacaklar burada o zaman suçluyu nerede bulacaksınız???!!!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ