İsveç'in 'Sürü Bağışıklığı' Stratejisi İşe Yaramadı: Yeni Tedbirler Geliyor

İsveç’te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede 'sürü bağışıklığı' stratejisinin başarısız olması nedeniyle yeni tedbirler alındı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, düzenlediği basın toplantısında, son aylarda Kovid-19 nedeniyle artan vakalara ve ölümlere dikkati çekerek, toplu taşıma araçlarında maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu.

Mağazalarda yılbaşı indirimlerinin olmayacağını belirten Löfven, 'Pandemi tedbirleri çerçevesinde yılbaşı indirimleri olmayacak. Restoranlarda bir masada sadece 4 kişi oturabilecek, saat 20.00'den sonra içki satışı yapmayacak.' dedi.

Löfven, önlemlerin 24 Aralık ile 24 Ocak arasında uygulanacağını kaydetti.

"Sürü bağışıklığı" stratejisi başarısız oldu

İsveç hükümetinin Kovid-19 stratejisini inceleyen Korona Komisyonunun yayımladığı raporda Kovid-19'la mücadelede hafif önlemler alınan ülkede sürü bağışıklığı stratejisinin başarısız olduğu bildirilmişti.

Salgında özellikle yaşlıların korunamadığının altı çizilen raporda, 'Huzurevlerinde çalışanların büyük bölümü virüs kriziyle mücadelede yalnız bırakıldı. Huzurevlerinde geç önlemler alındı, yaşlılar korunamadı.' ifadeleri kullanılmıştı.

Kral hükümeti eleştirdi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf, dün yaptığı Noel konuşmasında, mevcut hükümetin Kovid-19 salgınıyla mücadele stratejisini eleştirerek başarısız olduklarına inandığını ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Can kaybı 8 bine yaklaştı

Öte yandan, Halk Sağlık Müdürlüğünün açıkladığı rakamlara göre, 10 milyon nüfuslu ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 993'e çıktı. Ülkede vaka sayısı da 367 bin 120'e yükseldi.

Ayrıca bakınız 👇

1144 Gündür Cezaevindeydi: Osman Kavala'nın Tutukluluğuna Devam Kararı
Psikiyatr Akcan'dan +18 İçerik Değerlendirmesi: 'Bağımlılığı Arttı, Tedavisi Zor'
2.324 TL Olan Asgari Ücret, '2020 Ocak Ayından Aralık Ayına' Ne Kadar Değer Kaybetti?

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
18.12.2020

vay anasını. isveç sen yapma bari böyle şeyler yav.

Pasif Kullanıcı
18.12.2020

Başarısız oldu denilecek kadar zaman geçmedi ki. Modern dünyada totaliter ülkeler dışında hiçbir ülkenin sürü bağışıklığına sabredebileceğini zannetmiyorum. Kaç yıl süreceği belirsiz bir süreç bu. Birkaç ayda "hadi biz bağışıklık kazandık" diyemezsin.

18.12.2020

Bir masada 4 kişi oturabilecekmiş ? Bunların masalar kaç kişilik ki ortalama zaten ? :D Anlamadığım bir diğer nokta da, bu strateji yeni mi patlamış yani ? Çoktan zaten biliyorlardı çok bir işe yaramayacağı. Hee, önlem alan herhangi bir ülkeden daha mı beter durumdalar ? Yoo. Aynı hatta belki daha iyi durumdalar. Yani sonuç kötü veya farklı olmadı aslında. Sözde zorunlu olan maske ve sosyal mesafe kuralları zaten yanlış maske kullanımı (herkes tarafından ister istemez) ve maske var diye uyulmayan mesafe kuralından ötürü zaten neredeyse önlemsizden farksız kıldı tüm süreci bir sürü yerde. İsveç bence bu sürü bağışıklığı mantığıyla avantajlı çıkmıştır yine, en azından sonuç yine aynı ama 0 kısıtlamaya rağmen :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ