İstisnasız Her Yıl Yaşadığımız Durumları Anlatan 13 Alternatif Mevsim İsmi

Mevsimleri saymayı ta ilkokuldayken öğrendiğimiz doğrudur. Ancak artık Ocak-Şubat-Mart diye saymak, her şeyi ifade etmiyor. Her mevsimde gördüğümüz ya da maruz kaldığımız bazı şeyler var ki, alternatif mevsim isimleri tam da o süreci açıklıyor. Bakalım neler var alternatif mevsim isimlerinde?

1. Yorganı atıp pikeyi çıkartma mevsimi

Tam da geride bıraktığımız günlere denk geliyor. Neyse moral bozmak yok, şunun şurasında 9 ay falan var :(

2. Yarınlar yokmuşçasına kombiyi kökleme mevsimi

Winter is Coming dedikleri bu oluyo işte. İnsan öyle bir üşüyor ki, bütün rızkını kombiye yatırıyor. Çok yakında sinemalarda :(

3. Mekanda otururken şal isteme mevsimi

Yazın bitişini asla kabul etmeyen bünyelerin yaşadığı bu geçiş genellikle 'Dışarda oturalım ya hava güzel' diye başlıyor. Sonra gelsin şallar, gitsin hırkalar...

4. Çorapsız Timberland giyme mevsimi

Sandalete ve terliğe tam cesaret edemeyen bir takım deli yüreklerin baharı müjdeleme şekli. Bu manzarayı gördüğünüz aman bilin ki bir ay sonra denize gireceksiniz.

5. Hunharca içlik övme mevsimi

Gelecek gelecek, o günler de delecek beyler merak etmeyin. Özellikle karlı ve buzlu zamanlarda içlik övmek, adettendir.

6. Kampüs çimlerinde gitar çalma mevsimi

Tam olarak bahar şenliklerinin başladığı döneme denk geliyor. Titreyen gönül yaylarının ve ısınan havaların habercisidir bu mevsim.

7. Alevli şortluyu denize salma mevsimi

Birileri denize giriyorsa yaz gelmiş demektir, bu doğru. Yalnız alevli şortluya bu konuda çok güvenmeyin, onun kanı biraz deli akar. O ne zaman denize girdiyse, siz 1 ay sonra girin.

8. Ciks plajlardan check-in yapma mevsimi

İnsanlar yaz tatili yaparken maaşlarını bu uğurda çılgınca harcıyorlar biliyorsunuz. 'Madem bu kadar para harcıyoruz, havasını da atalım bari' dedikleri için Temmuz ve Ağustos ayları sosyal medyadan check-in mevsimi olarak da geçiyor.

9. Soğuk havayı deri ceketle asilik yaparak iteleme mevsimi

Evet, tam da o mevsimdeyiz işte. Soğukların gelmesini kolay kolay kabul edemeyenler olarak deri ceketlerimizi çekerek hem asi oluyoruz hem de zamanı büküyoruz. Kahrolsun kabanlar, yaşasın deri ceket!

10. Malı mülkü düğünde çeyrek altın takmaya ayırma mevsimi

Yazın geldiğini müjdeleyen bir etkinlik. Yılın ilk davetiyesi elinize ulaştığı anda feci bir zincire katılmış oluyorsunuz otomatikman. Çünkü bir düğün başladı mı, onun arkası kesilmez. Haliyle bu dönemi 'çeyrek altın takma mevsimi' olarak isimlendirebiliriz.

11. Kedilerin çılgınlar misali sevişme mevsimi

Bizim kazma kürek yapıp tir tir titrediğimiz dönemde, sevgili kediler aşka geliyor ve çılgınlar gibi sevişiyor. Reyizler sevişirken, biz evde üstümüze battaniye çekip kalorifere sarılıyoruz.

12. Kesinlikle sevgili yapmama mevsimi

Bazıları için böyle bir zaman dilimi var. 1-14 şubat arasındaki dönem, masrafa girmemek için sevgili yapmama dönemi olarak kabul görüyor. 14 Şubat sonrası gönül rahatlığıyla sevgili yapılabilir.

13. Şişme pembe flamingoyla poz verme mevsimi

Yaz tatilinin olmazsa olmazı artık bir flamingo hayvanı. Her tatilin içinde böyle ayrı bir mevsim var. Instagram'a girip baktığınız zaman flamingolu mevsimin geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
03.10.2017

Editörlerin gereksiz içerik üretme mevsimine de geldik galiba.

03.10.2017

#11 Her yerden ''miyoavwvwwv'' sesleri

03.10.2017

sdhdkjfkdjfjfdsfkj

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ