İstismar Davası Öncesi Eylem Yapan Kadınlar, Gözaltına Alındı

'Tarikat düzeninizi başınıza yıkacağız!'

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 6 yaşında 'evlendirilerek' cinsel istismara maruz bırakıldığı skandalın duruşması 30 Ocak Pazartesi görülecek.

Duruşma öncesi Sol Feminist Hareketi üyesi kadınlar, vapurda pankartlı eylem gerçekleştirdi. Vapura asılan pankartta 'Tarikat düzeninizi başınıza yıkacağız!' ifadeleri yer aldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kadınlar, vapurda pankart astıktan sonra polis tarafından gözaltına alınarak Kadıköy İskele İlçe Emniyet Merkezi'ne getirildi.

BirGün'de yer alan bilgilere göre, gözaltına alınan kadınların Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçireleceği, ardından ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Hiranur Vakfı Önünde 'İstismar' Protestosu: 'Bu Kapının Arkasında Çocuk İstismarı Var'

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR

Tarikat: Allah a giden yol....Allaha giden yol düzenine karşı bir Cümle kuran kişilere sadece acıyarak bakarım. Ebu Cehille aynı kefededir. Neyi protesto ettiğini biz anlıyoruz. Kız evladımızın başına geldiği iddaa edilen durumu devlette muhalefette vatandaşlarda takip ediyor. Böyle bir olay varsa Allah iki taraftada Kahru Perişan Eylesin. Bu Protestocuların Gerçekten sorunu İslamla olmasa Vakfın Adını yazarlar. Her kötü olayı İslam a bağlayarak hareket eden , buradan çamur atmaya kalkan bu grupları esefle kınıyorum. Kişisel nefretlerini başka kılıflarla göstermeye devam ediyorlar.Zalimler için yaşasın Cehennem.

28.01.2023

hacı bu sitede fikir özgürlüğü herkesin işine geldiği gibi yorumlandığından sen de bu sitedeki genel fikre aykırı bir şey söylediğinden her an banlanabilirsin. ayrıca ben her tarikat mensubunun aynı kefeye koyulamayacağını söylediğimde dahi burdaki bir çok bilinçsiz ve cahil bana tepki göstermişti. onlara da buradan tekrar küfürlerimi iletiyorum

yazıp yazıp sildim! lütfen bana küfür ettirmeyin 🤣 14 Mayıs'a kadar sabretmeliyim... 1 oy 1 oydur 🤭

İBB başkanı İmamoğlu içinde ceza almaz diyorlardı ama aldı 😒 200 bin trol gece gündüz çalışıyor. bizim gibi muhalifleri izliyorlar 🤭 şu zamanda herşey olur dostum 🤣

Pasif Kullanıcı
28.01.2023

cemaatler tekkeler batılı ülkelerin karakollarıdır, bu bir halta yaramayan ülkenin kaynaklarını vergilerimizi asalak sürüsü gibi kemiren sapıkların kökünü kurutmadan bu ülke bağımsız olamaz yıkılmaya mahkumdur...bk:ortadoğu

TÜM YORUMLARI OKU (22)