İstinaftan Bozma Kararı: Kadir Şeker Yeniden Yargılanacak

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı döven Özgür Duran'a engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp ölümüne neden olan Kadir Şeker'e verilen 12,5 yıl hapis cezası Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozuldu. Dosya, Şeker’in yeniden yargılanması için Konya Adliyesi'ne gönderildi.

Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre Özgür Duran'ın sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü gören Kadir Şeker isimli genç, olaya müdahale etti. Şeker, çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü.

12.5 yıl hapis cezası aldı

Olay sonrası tutuklanan Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

İstinaftan bozma kararı

Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nce Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar bozuldu. Yargılamanın yeniden yapılması için dosya, geri gönderildi. 

Bölge Adliye Mahkemesi, davaya katılma talepleri bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da katılmalarını istedi. Bölge Adliye Mahkemesi ayrıca Özgür Duran’ın ailesinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Şeker’in ‘kiralık katil’ olduğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulunmalarının da araştırılmasını istedi.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.01.2021

Noldu verdiğiniz ceza az mi geldi serefsizler

23.01.2021

oğlum adam bir insanı öldürüyo ve sizde onun tarfını tutuyorsunuz öldürdüyü insanın ne kadar şerefsiz olduğunun bir anlamı yok sonuçda o orda bir insanı öldürüyor

16.01.2021

Bozmanın gerekçesi neymiş ki? ...

20.01.2021

Bu çocuk için o kurtardığı kadın müsveddesinin de söylediklerine hemen atlamıştı herkes, sonra kadının zaten ne olduğu çıktı ortaya şimdi de aynı kadının hayatında olmuş olan bir kişinin ailesinin aynı lekelemeleri devam ediyor aferin buna da atlayın hemen. iyilik kimseye yaramaz zaten, bu da ders olsun herkese tekrar ve tekrar!!

TÜM YORUMLARI OKU (4)