İstinaf Mahkemesi, Şule Çet Davasındaki Hapis Cezalarını Onadı

İstinaf Mahkemesi, Ankara’da üniversite öğrencisi Şule Çet'in plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili sanıklara verilen hapis cezalarını onadı.

Geçen aralık ayında Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın yargılandığı davanın 6. duruşmasında karar açıklanmıştı. Davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetmişti. Mahkeme başkanı, kararın oy çokluğu ile alındığını söylemişti.

Kararı değerlendiren Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım “Kararı istinafa taşıyacağız” demişti.

Kararlar onandı

İstinaf Mahkemesi, Ankara’da üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23), plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu'ya ‘kasten öldürmek’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a ise tüm suçlarda Aksu’ya yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay verilen hapis cezasını onadı.

Ne olmuştu?

Şule Çet Davasında Karar: Çağatay Aksu'ya Müebbet ve 12 Yıl 6 Ay, Berk Akand'a 18 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
YORUMLAR
17.06.2020

Medyanın adaleti sağlamada çok etkili bir kanal olduğunu düşünüyorum. Sırf "rezil olmamak" adına bile, sosyal mecralarda duyulan bir olayın hakim/savcı/avukatı çok daha özverili çalışıyor. Bu iğrenç bir şey tabii o ayrı.Karara çok sevindim. Umarım melek yüzlü şulenin sevdiklerinin içine bi su serpilmiştir.

17.06.2020

hayret...nasıl oldu da "başı açık bir kız iki erkeğin olduğu rezidansa gidiyor da gayri meşru ilişki kuruyor tabi ki öldürülmeyi hak eder" denilip de olayın üstü örtülmedi de ceza verildi. haberde bi yanlışlık yok di mi? Sahiden de ceza mı verdiler bunlara ?

17.06.2020

Sosyal medya kardeşim, o saydıklarının hepsini hatta fazlasını dediler ama son zamanlarda bir yerlere varabilmiş her adli vaka gibi, sosyal medyada sesini yükselten insanlar, bu vakanın da intihar denilip üstünün kapatılmasını engelledi.

17.06.2020

bir şey diyim mi bu onur suleceticinadalet diyenlerin eğer biz bu kadar sosyal medyada sesimizi yükseltmeseydik intihar denilip gecistirilecekti. o sayfalar var ya o sayfalar onların çok büyük emeği var. bir kadın olarak ben destek veren herkese çok teşekkür ederim. şule yıllar sonra umarim öteki tarafta bir nebze de olsa huzur bulmuştur...

TÜM YORUMLARI OKU (11)