Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlamaya Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan yayın yasağı getirildi.
Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlamaya Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan yayın yasağı getirildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. Karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başvurusu üzerine alındı.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan 'geçici yayın kararı'na ilişkin görseli paylaşarak, 'İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur.' ifadesini kullandı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki patlama sonrası getirilen yayın yasağına ilişkin, 'Yayın yasağının amacı toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmaktır' dedi.
İletişim Başkanı Altun, yaptığı yazılı açıklamada, bugün İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 13 Kasım 2022 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile yayın yasağı getirildiğini hatırlatarak, 'Yayın yasağının amacı toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmaktır. Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz' ifadelerine yer verdi.
Aynı anda internetin yavaşlaması ve Twitter'e girilememesi de tesadüf herhalde.
Ne kadar yasak gelirse gelsin gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkma gibi huyu vardır... .... 🤪
ee tabi patlatanların kazara hangi cenah dan olduğu görüntüler ortaya çıkar korkusu.