İstihare Duası Türkçe Arapça Okunuşu ve Anlamı, İstihare Duası Nasıl Yapılır?

İstihare, hayır ve iyilik isteme anlamlarına gelmektedir. İstihare duası da bir kimsenin aldığı kararın kendisi için hayırlı olup olmadığını  öğrenmek için Allah'a yönelmesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in de sıkça yaptığı istiharenin dinimizdeki yeri oldukça önemlidir. İstihare duasını öğrenmek ve okumak için; İstihare duasının okunuşu ve yapılışı.

İstihare, bir şey hakkında aldığı kararın hayırlı olup olmayacağını Allah yönelip, yatmadan önce iki rekat namaz kılarak Allâh’a dua etmesidir.

Bu yüzden istihare, yapılacak işin hayırlı olmasını, hayırla gerçekleşmesini Allah'tan dilemek, kararsızlık esnasında yine Allah'tan yardım istemek manasına gelmektedir.

İstihare duası Arapça

İstihare duası Türkçe okunuşu

Allâhümme innî estehîrüke bi-‘ılmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlike’l-‘azîm. Fe-inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente ‘allâmü’l-ğuyûb.

Allahümme in künte ta’lemu enne hâze’l-emre hayrun lî fî dînî ve me’îşetî ve ‘âkıbeti emrî fe yessirhü lî. Sümme bârik lî fîh. Ve in künte ta’lemü enne hâze’l-emre şerrun lî fî dînî ve me’îşetî ve ‘âkıbeti emrî, fa’srifhü ‘annî vasrifnî ‘anhü vakdir liye’l-hayra haysü kâne. Sümme ardınî bihî.”

İstihare duası anlamı

“Ey Allah’ım! Senin ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum ve kudretine sığınarak senden kudret istiyorum ve senin sınırsız lütfundan bana ihsan etmeni istiyorum; çünkü sen, her şeye kadirsin, ben bir şeye kadir değilim. Sen bilirsin, ben bilmem, Sen bilinmeyenleri bilirsin.

Allah’ım! Senin ezelî ilminde, yapmayı düşündüğüm bu iş benim dinim ve dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. Eğer bu iş senin ezelî ilminde, benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında -erken veya geç olmasında- şerli ise onu benden geri çevir, beni de ondan vazgeçir ve benim için nerede olursa olsun yalnızca hayırlı olanı takdîr et, sonra beni ona râzı kıl.” (Tirmizî, Salât, 349; Buharî, De’avât, 48;)

İlginizi çekebilir ⬇️

Ayetel Kürsi Türkçe Arapça Okunuşu, Yazılışı ve Anlamı, Ayetel Kürsi Faziletleri
Vakıa Suresi Okunuşu, Vakıa Suresi'nin Meali ve Fazileti Nedir?

Popüler İçerikler

Serdal Adalı, Ricardo Quaresma'ya Jübile Yaptıracağı Tarihi Açıkladı
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu