İşte O İlde Su Kullanımına Kısıtlama: Halı ve Araçların Şebeke Suyuyla Yıkanması Yasaklandı

Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı Atikhisar Barajı'ndaki doluluğun azalması sonrası su tüketimine kısıtlama getirildi. 30 Nisan'a kadar geçerli karara göre, halı ve araçların şebeke suyuyla yıkanması yasaklandı.

Çanakkale merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan, 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı'ndaki su miktarı, kuraklık nedeniyle 23 milyon metreküpe kadar düştü. Bunun üzerine Çanakkale Belediyesi tarafından encümen kararıyla su kullanımına yönelik kısıtlama getirildi.

Çanakkale Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada su kullanımına ilişkin yasaklar duyuruldu. Buna göre, konut ve iş yeri önlerinin ve içlerinin hortumla yıkanması yasaklandı. Yüksek su tüketimi olan sanayi tesislerinde suyun tasarruflu kullanılabilmesi için mevcut kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilecek.

Halı ve kilim yıkamaları ve şehir şebeke suyuyla hortumla araba yıkanması yasaklandı. Oto kuaför yıkama işletmelerinde su tüketiminin en fazla ayda 20 metreküp olarak uygulanmasına, oto kuaför yıkama, halı yıkama, hamam, tuvalet gibi su tüketimi yüksek olan iş yerlerinde ön ödemeli elektronik sayaç takılmasına, yer altı suyu kullanımı varsa mekanik sayaç takma mecburiyetinin getirilmesine karar verildi.

Yer altı su kullanımının tespitinin yapılmasına, bahçe sulamalarının sabah ve akşam, mümkünse kuyu suyuyla ve yağmurlama, damlama sistemleri kullanılarak yapılması, park, bahçe, yeşil alan, tarımsal amaçlı üretim yapılan yerlerde sulamaların kısıtlandırılması, acil sulama ihtiyacı olan yerlerin yağmurlama, damlama sulamayla su kullanımının minimuma indirilmesi sağlanacak.

Belediye açıklamasında "Alınan bu kararların su kaynağımızın (Atikhisar Barajı) rezervinin yeterliliğine göre Belediye Encümenince yeniden değerlendirilmek üzere 30 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olmasına; kontrol ve denetimin Belediyemizin ilgili müdürlükleri tarafından yapılmasına, encümence alınacak su tasarrufuna yönelik bu kararlara uymayanlar hakkında '5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nca cezai işlem yapılmasına oy birliğiyle karar verildi" denildi.

Popüler İçerikler

Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
YORUMLAR
02.03.2023

Bunlar iyi günlerimiz maalesef!

02.03.2023

Onedio kendine gel! Sen Onedio'sun Sabah- Akşam- Falanfilan int gazetesi değilsin. kENDİ KİTLEN HABERİ ZATEN OKUYACAK neyin aç gözlülüğünü yapıp gereksiz merak uyandırıp tıklamaya teşvik ediyorsun ? Editörleri akit ten mi aldınız n'aptınız?

02.03.2023

Su sikintisina girmeden once istanbulda da ayni onlem alinmali! Ne kadar su varsa var ister fazla olsun ister az! Insanlarin artik su yokmus gibi yasamasi lazim ki tamamen susuz kalmayalim!

03.03.2023

Bir de en buyuk sikinti cok gocmen/multeci/yabanci olmasi. Nasil olsa ulke onlarin degil ya sar sar akitiyorlar sulari. 2 sene evvel bir restoranda yabanci bir kadinla karsilasmistim tuvaletten cikinca elini yikamak icin suyu sonuna kadar acti yikadi elini suyu kapamadi sonra cocugunun elini yikadi suyu yine kapamadi daha sonra yaklasik 1-2 dk sonra pecete aldi suyu oyle kapadi bu olay en az 5-6 dk surdu o sirada ben de suyu neredeyse damla damla akacak sekilde acmistim iste istanbul icin en buyuk tehlikelerden biri yabanci coklugu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ