İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkan Vekili Olarak Görevlendirildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, yapılacak seçim sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

Peki Ali Yerlikaya kimdir?

1 Ekim 1968 senesinde dünyaya gelen Ali Yerlikaya aslen Konyalıdır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezunu olan Ali Yerlikaya 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başladı. 

Felahiye, Erzin, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 30 Kasım 2007 tarihinde Şırnak, 13 Mayıs 2010 tarihinde ise Ağrı Valiliği'ne atanmıştır. 3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Tekirdağ Valisi olarak atanmıştır. 19 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Gaziantep Valiliği'ne atanmıştır. 2018 yılı Ekim ayında yayınlanan kararname ile İstanbul Valiliği'ne atandı.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
07.05.2019

Bu son sömürüşleriniz hak yiyen hukuk çiğneyen badem bıyıklıların sonu geldi kaybedeceksiniz

07.05.2019

Babanızın muz cumhuriyeti çünkü burası.

Pasif Kullanıcı
07.05.2019

Bu herif coca cola yı proteste için fanta içen herif düşünün işte

TÜM YORUMLARI OKU (31)