İstanbul Valiliği, il genelinde açık alanlarda alkol alınmasını yasakladı. Yasağa uymayanlara para cezası verilebilecek. İstanbul Valiliğinin aldığı bu karar, sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan oldu.
Valilik park, sahil kenarı, plaj ve piknik alanlarında alkol içilmesini yasakladı.
31 Mart 2005 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kabahatler Kanunu'nu yasak olarak yorumlaması gündem oldu.
Kabahatler Kanunu’na göre, açık alanda içki tüketmek yasak değil. Mevcut kanunda yalnızca 'başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunulması' durumu belirtiliyor.
İşte ‘alkol yasağına’ sosyal medyadan bazı tepkiler 👇
👇
👇
👇
👇
👇
👇
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
5 sene sonunda afganistan gibi oluruz.
Bence en güzeli olmuş. İti köpeği ayyaşı sokakta içip içip millete höyt ediyor. Ailemizle gezemiyoruz.
Diyanetin bünyesinde olan tüm personelin maaşları, alkolden alınan vergilerle ödendiğini söylersem günaha girmişolurmuyum sayın hocam?