İstanbul Valiliği 'Savaşa Hayır' Demeyi 10 Gün Boyunca Yasakladı

İstanbul Valiliği Suriye'deki harekatı eleştiren ve operasyona son verilmesini talep eden miting, basın açıklaması, imza kampanyası, bildiri dağıtma gibi etkinlikleri 10 gün boyunca yasakladı. 

İstanbul Valiliği Suriye'deki harekata karşı 'savaşa hayır' içerikli miting, basın açıklaması, yürüyüş, imza kampanyası gibi etkinlikleri 1-10 Mart tarihleri arasında yasakladı. Valilik yasağa 'kamu düzenini' gerekçe gösterdi.

Valilik açıklaması şöyle:

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Suriye’de şehitlerimiz ve gazilerimizin olduğu böylesi hassas bir dönemde, toplumda infial uyandıracak; milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebilecek şekilde “Savaşa Hayır” vb. konular adı altında; miting, yürüyüş, basın açıklaması, imza kampanyası, stant/ çadır açma, bildiri, afiş dağıtma vb. eylem ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokasyon amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir. 

Bu bağlamda, ilimiz sınırları dahilinde huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, müessif  ve provokatif olayların yaşanmaması için, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin Suriye’de yürütmekte olduğu askeri operasyonları eleştirmeye veya bu operasyonların sonlandırılması amacıyla kamuoyu oluşturmaya yönelik toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, stant açma, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma vb. etkinlikler;  5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri hükümleri doğrultusunda Valilik Makamının 01.03.2020 tarihli olurları ile 01.03.2020 Pazar günü saat 00.01’den 10.03.2020 Salı günü saat 23.59’a kadar (10) gün süreyle yasaklanmıştır.“

HDP'li Sancar: "Savaşa hayır demeliyiz"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bugünkü grup toplantısında Suriye'den şehit haberleri geldiğini belirterek, 'Fakat unutmayın savaş devam ederken ölenlerin milliyeti, cinsiyeti çevresi ve geldiği köken sorulmuyor. İnsanlar farklı milletten inançlar, insanlar ölmeye devam ediyor. Orada ölen herkesin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Savaş insanları, insanların gerçek hayatlarını yok ederken, buna ayrımcı yaklaşmak vicdanları yok eder. Bu savaşa yüksek sesle hayır demeliyiz. Lütfen hiç kimse şantajlara tehditlere aldırmasın. Çünkü bugün sessiz kalırsak yarın daha büyük bedeller ödeyeceğimiz tarihin pek çok tecrübesi ile kanıtlanmıştır' demişti. 

Türkiye İşçi Partisi de geçtiğimiz pazar günü İstanbul Kadıköy’de ‘savaşa hayır’ adıyla imza kampanyası düzenlemişti.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
03.03.2020

Haddinizi bilin. Sen kim oluyorsun da benim ifade özgürlüğüme karışıyorsun? Bunlar iyicene abarttı. Ayrıca savaşa hayır. İstediğimi derim sana ne? Sana hesap verecek değilim.

03.03.2020

George Orwell'in 1984 romanını okuyunuz, çevrenize de okutunuz. Nesiller gelip geçiyor ama insanlar değişmiyor.

04.03.2020

Çok etkilemişti beni. Hayvan Çiftliği de etkilemişti beni. İnsanları çok net bir şekilde anlatıyor

03.03.2020

HDP birşeye hayır demişse doğrusu evettir arkadaşlar, bu müptezellerin ülkenin menfaatine olan durumlarda onay verdiğini gördünüz mü hiç ? Sırf bu yönden bile operasyonun ne kadar elzem olduğunu görebilirsiniz... hdp önce dağdaki kankalarını indirsin “savaşa hayır” söylemi üzerinden samimiyetlerini görelim bakalım

03.03.2020

ne alakası var kardeşim, hdp sülaleni övse "katli vaciptir" mi diyecen?

TÜM YORUMLARI OKU (30)