İstanbul Valiliği'nin Alkol Yasağı Hamlesine Karşı Fatih Altaylı'dan İğneleyici 'Teksas' Çıkışı Geldi

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Valiliği'nin halkın tepkisini çeken ve 'halka açık yerlerde, parklarda, plajlarda alkol tüketiminin yasak olduğu' ifadelerini içeren genelgesini ele aldı. Bu genelge daha sonrasında 'yalnızca çevreye rahatsızlık verici davranışlarda bulunanlara cezai yaptırım uygulanacağı' şeklinde bir açıklamayla güncellenmişti. Bakın, Altaylı o karar ile ilgili neler söyledi...

İstanbul Valiliği'nin halkın tepkisini çeken ve "halka açık yerlerde, parklarda, plajlarda alkol tüketiminin yasak olduğu" ifadelerini içeren genelgesini ele aldı.

Bu genelge daha sonrasında "yalnızca çevreye rahatsızlık verici davranışlarda bulunanlara cezai yaptırım uygulanacağı" şeklinde bir açıklamayla güncellendi.

Gazeteci Fatih Altaylı, bir süredir gündem ile ilgili konularda yaptığı yorumlara bir yenisini daha ekledi. Valiliğin aldığı bu karar ile ilgili açıklaması kısa zamanda gündem oldu.

Altaylı'dan İstanbul'a Teksas benzetmesi geldi. Altaylı, pek çok Batı ülkesinde açık havada içki tüketimiyle ilgili sınırlamalar olduğunun altını çizdi.

"Tabii bu ülkelerdeki yasaklar genelde üzüm yemek içindir. Bizdeki yasak ise muhtemelen bağcıyı hedef almaktadır" diyen Altaylı sözlerini, "Eğer gerçek amaç huzur ve asayişse işe İstanbul’u 19.yüzyılın Teksas’ına, 20. yüzyıl başının Chicago’suna çeviren eli silahlı çetelerden başlanırdı. Tekel bayilerinden ve alkol yasağını hatırlatmaktan değil" diye bitirdi.

İlginizi çekebilir:

Fatih Altaylı'nın Örtbas Edildiğini Söylediği Kazayla İlgili Korkunç Bir Detay Ortaya Çıktı
Barbaros Şansal Fatih Altaylı’ya mı Dedi? “Purosu Pipisinden Büyük”
Fatih Altaylı’dan Disney’e Teşekkür: “Fesli Kadir Bile Atatürkçü Olurdu”

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
31.08.2023

Toplum huzurunu koruyoruz bahanesiyle, özgürlükleri kısıtlayıcı kararlar alıyorlar. Alkolü yasaklanak yerine, suc işleyenlere caydırıcı cezalar veremryen basiretsiz bir devlet mekanizması...

31.08.2023

İcsinler sonra senin karını ananı bacını laf atsınlar onlarmi hoşuna gidiyooo

Pasif Kullanıcı
31.08.2023

Hepsi tamamen kılıf, daha sonrakilere zemin hazırlama. Bakalım ne kadar sesleri çıkıyor olayı..

31.08.2023

Öküz sürüsü ile aslan sürüsü misali, o sarı öküzü hiç vermeyecektik..

TÜM YORUMLARI OKU (24)