İstanbul Valiliği'nden Yasaklanan Kürtçe Oyunla İlgili Açıklama: 'Soruşturmalar Başlatıldı'

İstanbul Valiliği 'Bêrû' adlı Kürtçe tiyatro oyunuyla ilgili, 'Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak soruşturmalar başlatılmıştır' açıklamasını yaptı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Teatra Jiyana Nû' özel tiyatro ekibi tarafından dün sergilenmesi planlanan 'Bêrû' adlı tiyatro oyununun, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nca Kürtçe olduğu için yasaklanmadığı ifade edildi.

Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmanın kanunlarda yasak olduğu ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ne olmuştu?

İBB Sahne Vermişti: Kaymakamlık Kürtçe Oyunu 'Kamu Düzeni' Gerekçesiyle Yasakladı
Kürtçe Tiyatro Oyununun Yasaklanmasına İmamoğlu'ndan Tepki: 'Terör Örgütü Üyesinin Televizyona Çıkması Serbest'

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.10.2020

bütün bunlara hiç gerek yok ya. çıkın açıkça kürtçe konuşmanızı, etkinlikler düzenlemenizi istemiyoruz, kendi dilinizi konuşursanız da kurşunu yersiniz deyin atatürkçü geçinen sığırlar bile size yönlenir. bu kadar dalavereye harcadığınız zamana yazık.

14.10.2020

amına koyyim işiniz gücünüz demogoji kürt faşisti demogojici ibne seni.şimdi böyle konuşuyosunuz ya rusya ile gerginlik olduğu zamanlarda savaş çıkarsa ruslar için savaşırım diyen senin gibi piçleri görmedik değil.

14.10.2020

Benim Türkiye Cumhuriyetimin dili Türkçedir bir başka dilde tiyatrolar düzenlenip pkk sloganlaro atılmasına karşıyım.Kürtçe konuşacaksanız yol orda nereye giderseniz gidin

Pasif Kullanıcı
14.10.2020

Resmi dilin türkçe olması diğer dillerin konuşulamayacağı anlamına gelmez sana okulda senelerce ingilizce dersi veriliyor sokakta truistlerde rahatça ingilizce konuşuyor. Kürtçe batıyor bir yerinize o ayrı mesele.Birde cahil cahil konuşma tiyatronun pkk ile ilgisi yok g.tünden bir şey uydurma.

14.10.2020

Kimseyi desteklediğim filan yok sadece hafızam iyi, açılım açılım deyip aynı dönem bütün oyları toplayan da şahaneleri değil mi acaba?

14.10.2020

Açılımla oy toplayamadı. Selahattin Demirtaş'ı sevgi pıtırcığı haline getirdiklerini anlayıp bir ay içinde terörist damgası vurdular. 7 Haziran 2015'te kaybettikleri oyları 1 Kasım'a kadar yarattıkları kaos ortamı sayesinde geri aldılar. Bu arada çok ilginçtir: HDP'nin %3'ü, MHP'nin de %6'sı alıp iktidara geldiler.

TÜM YORUMLARI OKU (9)