İstanbul Valiliği'nden Boğaziçi Açıklaması: 5 Kişi Gözaltına Alındı, 2 Kişi Aranıyor

İstanbul Valiliği, Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası eylemlerin başladığı Boğaziçi Üniversitesi'nde Kâbe teması içeren resim nedeniyle 5 öğrencinin gözaltına alındığını, 2 kişinin de arandığını duyurdu. 

Valiliğin Twitter'dan yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

'Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste cuma günü rektörlük binası karşısına 'Kabe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması' içeren resim asıldığı tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' fiilini işleyen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda; D.D., S.N.B, H.K., R.Ö. ve S.C.U. isimli şüpheliler gözaltına alınmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü'nde yapılan aramada söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunmuştur. Bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir.

Savcılık talimatıyla R.Ö adlı şahıs serbest bırakılmış, diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir.  İslam Dininin mukaddes mekanı ve Müslümanların Kıblesi Kabe-i Muazzamaya yönelik bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tartışma yaratan Kâbe görseline hükümet temsilcilerinden de sert tepkiler gelmişti 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İçişleri Bakanı Soylu'nun dün kullandığı "4 LGBT sapkını gözaltına alındı" ifadeleri de ayrı bir tartışma yarattı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Eylemlere 'Kabe' Soruşturması: 4 Öğrenci Gözaltında
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Wushu Skandalı, Yolsuzluk İddiaları... Son Bir Ayda Erişim Engeli Getirilen Haber Başlıkları
Kaldırımda Ölmek Üzereyken Bulundu: Tüfekle Vurulan Kedi Yaşam Mücadelesi Veriyor
'Deprem Vergisi' Olarak Bilinen Özel İletişim Vergisi'ne Zam

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
30.01.2021

Kabeye yapılan saygısızlığı niçin Süleyman Soylu ile aynı haberin içinde vererek örtmeye çalışıyorsunuz? Süleyman Soyludan beklenen saygı niçin KABEye hakaret eden saygısızlardan beklenmiyor. Haberleriniz hep insanları gaza getirmek bakış açılarını değiştirmek üzerine. İnsanları provoke ediyorsunuz. Hassasiyetinizi herkes üzerinden göstermenizi bekliyoruz.

30.01.2021

Peppp den zat gelene gidene kufur edip hakaret ediyorsun sonra sakin nefret dili kullanma diyorsun yazdiginla celisiyorsun yada yazdigin seyleri anlamiyorsun...

30.01.2021

Abi tamam demokratik hakkınızı savunun protestonuzu yapın ama böyle saçmalıklara ne gerek var ki?? Bazıları diyebilir araya provakatif amaçlı insanlar sızmış olabilir diye o zaman gördüğün gibi müdahale edeceksin sonra da açıklamanı yapacaksın bunların bizimle alakası yok şeklinde hiçbir dinin kutsalı yerlere serilmemeli saygı gösterilmeli...

Bir kaç yıl öncesine kadar Feytullah gülenin düzenlediği kutlu doğum haftalarında kabeden pasta yaptırıp kesip yiyenlerle burada dini duyguları incinenler aynı arkadaşlar. Nasıl duygularsa artık çıkara göre inciniyor ya da seviniyor.

TÜM YORUMLARI OKU (6)