İstanbul Valiliği Açıkladı: 1 Mayıs’ta 384 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ta kent genelinde 52 bin 656 polisin görev aldığını açıkladı. Valilik ayrıca 384 kişinin 1 Mayıs olayları nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliği İstanbul’da yaşanan 1 Mayıs olayları ile ilgili açıklamada bulundu.

Valiliğin açıklamasında, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve bileşenlerinin Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda düzenlediği kutlamalara 35 bin kişinin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve bileşenlerinin Kartal Meydanı’nda düzenlediği kutlamalara ise 30 bin kişinin katıldığı duyuruldu.

İstanbul’da 384 kişi gözaltına alınmıştı.

Valilik ayrıca 1 Mayıs’ta kent genelinde toplam 52 bin 656 polisin görev yaptığını açıkladı.

Valiliğin duyurusunda, “Şehir genelinde Valiliğimizce izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmemiştir. Bu kapsamda izinsiz gösteri yapmak için toplanan şahıslardan 384’ü gözaltına alınmıştır.” İfadeleri yer aldı.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün paylaşımı

twitter.com

'1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün İstanbul’da huzur ve güven içinde geçmesine katkı sunan mülki idare amirlerimize, güvenlik kuvvetlerimize, sağduyulu davranışlarıyla sürece destek veren sendikalarımıza, kıymetli hemşehrilerimize ve tüm mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Dayanışma ve toplumsal olgunluğun güzel bir örneği sergilenmiştir.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kadıköy’de 1 Mayıs Eylemlerinde Kız Arkadaşına Evlilik Teklifi Etti
ODTÜ ve Ankara Üniversitesi Öğrencileri 1 Mayıs Yürüyüşleri İçin Bir Araya Geldi: “İsyan, Devrim, Özgürlük”
Mahmut Tanal, Mecidiyeköy’de 1 Mayıs Yürüyüşlerinde Gözaltı Yapan Polislere Engel Olmak İçin Araca Çıktı
Olaylı 1 Mayıs: Taksim’e Yürümek İsteyenler Şişli ve Beşiktaş'ta Gözaltına Alındı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
YORUMLAR
01.05.2025

Sınırları şöyle korusalardı şuan ülkede mülteci sorunu olmazdı

01.05.2025

Yedek 2 şarjör ile ortalama 2 milyon kurşun eder korkuya bak

01.05.2025

1 kişiye ortalama 137 polis demek. 52 bin küsür polis ve bu kadar az gözaltı. Ben patronun yerinde olsam kızarım polislere neden çalışmiyorsunuz diye

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ