İstanbul Üniversitesi'ndeki Yemekhane İsyanının Ardından Öğrencilerin Yaşam Tarzlarını Eleştiren Karanlık Zihniyet

Sonra da öğrencilerden başarılı olmalarını bekleyelim...

Her yıl neredeyse birçok devlet üniversitesi yemekhane fiyatlarına çeşitli gerekçelerle zam yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Üniversitesi yemekhanelerde artık kahvaltı verilmeyeceğini, indirimli yemek hakkının ise 1 öğünle sınırlandırılacağını açıklamıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu durumu kabul etmeyen öğrenciler de kararın geri çekilmesi için İstanbul Üniversitesi'nin ana kapısında buluşup rektöre dilekçelerini vermek istemişti fakat polis ve özel güvenlik öğrencilere müdahale etmişti.

Tüm bu yaşananların ardından bazı insanlar öğrencilerin durumu abarttığını, dışarıda en güzel telefonları kullanıp sabahlara kadar içip daha sonra da zamma karşı çıkan tipler olduğunu söyledi.

@5posta

Hatta öğrencilerin duyar kastığını düşünenler de vardı. Sanırım artık bu devirde "Açız" demek duyar kasmak oluyor...

@KasapZarif

@5posta

İstanbul'da üniversite öğrencisi çalıştığında alacağı ücret bellidir. Kazandığının çoğunu barınmaya ayırıyor. Geriye de çok az bir miktar kalıyor zaten.

Öğrenciler derslerine mi odaklansın yoksa zor geçindiği için iş mi düşünsün? Sonra o öğrenciden nasıl başarılı olmasını bekleyebilirsiniz? 



@DrMetinCakir

@bnmdmgrtmn

Bu yorumların yanı sıra öğrencileri haklı bulanlar, destekleyenler de vardı tabii.

@MehmetAltanFan

@halukbilginer_

@pandoragandhi

Bir de unutmadan şunu soralım: Geçinemediği için hayatına son veren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli'den haberiniz var mı?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
04.01.2020

Özel ünide okuyorum. O paranın ne kadar fazla geldiğini çok iyi biliyorum. Hem kendimden hem de Batman'dan gelen bir arkadaşımdan. Ailesi sahip çıkmıyor. Yurtta kalıyor. Okuldan sonra çalışıyor. Kaç defa aç yattım dediğini hatırlamıyorum. Kaç kez bisküvi ile karnını doyurduğunu bilmiyorum. O çocukların yemeğine göz dikenler umarım o yemeğe muhtaç ölürler.

04.01.2020

Yandaş g.tü yalayan bankamatik memurları, bu olaya tepki gösteren öğrencilere laf atmış. Anadolu Üniversitesi'nde 3 öğün yemek veriliyor ve kesinlikle çok uygun fiyatlı. Ayrıca Çukurova Üniversitesi'nde de 3 öğün var, hatta kahvaltıda çorba var BEDAVA. Kahvaltı veren devlet ünisi yok diyen mala girsin bu bilgi.

maalesef ben de öğrenciyim. ne kiramı verebiliyorum ne istediğim bi şey alıp, bi şey yapabiliyorum. en büyük sosyal aktivitem markete gitmek. sabahtan akşama kadar gezip ağlıyolar diyen orospu çocukları dolmuşa binecek param yok. marketteki hazır suya para gitmesin diye bidon bidon su içme suyu dolduruyorum. gaz çok gelmesin diye götüm donarak oturuyorum. mazallah birilerine laf gelmesin diye ananızı siktirirsiniz şerefsiz oğlu şerefsizler. intihar noktasına geldim boku bokuna okul okuyoruz. çıkınca nolacak? anasını siktiğimin memleketinde iş mi bulacaz? yok. illa sizin gibi yalama orospu çocukları olup birilerine mi yaranalım bi yerlere gelebilmek için? amını dalağını gavurun siktikleri sizi.

şerefsizim Allah korkusu olmasa bi dk düşünmem canımı alırım o noktaya geldim. niye yurtta kalmıyon diyenler olacak onu da denedim. yapamadım. bi tanıdık düşük kirayla eşyalı evini verdi. yine de geçinemiyorum. ev arkadaşı buldum o karaktersiz şerefsizler yüzünden kendi tanıdığım ev sahibiyle ben kötü oldum ben de kapı dışarı olacaktım az kalsın. şimdi de başka ev arkadaşı bulamıyorum herkes yerleşti bi yerlere. inşallah hala birilerini savunmak için öğrencilere laf edenlerin çocukları benden bin beter olurlar. yerlerde sürünürler de çocuklarına yardım etmek için ellerinden hiçbi şey gelmez inşallah

TÜM YORUMLARI OKU (45)