İstanbul'un Tarihi Kuzguncuk Semti 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' İlan Edildi

"Sağlıksız yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi için"

Kararın ‘üzerindeki riskli yapılaşma nedeniyle güvenli ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel dokunun elde edilmesi, gayri yasal ve sağlıksız gelişmiş yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi, yakın çevrede yaşayanların sosyal ve fiziki imkanlarının gelişmesi, eksikliği hissedilen kentsel donatı alanlarının sağlanması için' alındığı ifade edildi.

Mahallede 167 bina bulunuyor.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi talep edilen parseller mevcut planlarda ‘Boğaziçi etkilenme alanı’nda kalıyor. Mahallede 167 bina bulunuyor. Bu binaların 87’si tek, 43’ü iki, 22’si üç, sekizi dört, beşi beş, ikisi de altı katlı.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Kuzguncuk, sosyal medyanın da gündeminde

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
16.07.2018

Neden hep kötü haberler alıyoruz? Gerçi biliyordum dahasının da geleceğini. Geçmişten gelen bir sürü tarihi esere, güzelliğe sahibiz ama biz bunları korumak yerine yok etmeyi tercih ediyoruz. Acınası. biliyor musunuz, biz çok vatanına düşkün insanlarız Türk milleti olarak. Bu yüzden dışarıdan alınan bir tehdit bu ülkeyi bölemez. Ama eğer sonumuz gelirse iç savaştan, iç karışıklıktan gelecek. Geçmişte de bunun örnekleri var. Kaybedersek, insanların birbirine düşmanlığı, elimizdekileri düzgün değerlendirememe, tarihi eserleri koruyamama, cahillik vb sebepler yüzünden kaybedeceğiz. Bu sorunları çözmemiz gerek. Artık bütün olmamız gerek.

16.07.2018

Türkiye'nin en güzel manzarasını zaten mahvettiniz, iyice öldürün de kurtulun...

16.07.2018

Çevremiz betonlaşırken, içimizdeki “betonlaşmış şehri” fark edemiyoruz. Betonlaşmış bir şehir var içimizde. Sanıyoruz ki betonlaşma dışımızda. Hiç içimizde olmasaydı, acımasızca güzel olan her şeyi katledip şehirlerimizi betonlaştırır mıydık? İçimizde olan dışımıza yansıyor, hepsi bu. Bir türlü anlayamadığımız budur.

TÜM YORUMLARI OKU (18)