İstanbul'un Göbeğinde Bir Restoranın Arapça Fiş Vermesi Tepkilerin Odağı Oldu!

Son dönemlerde pek çok konu sosyal medyada tartışma konusu olabiliyor. Bu konular arasında şimdi de müşterilere 'Arapça fiş' kesilmesi yer aldı. Bir sosyal medya kullanıcısı İstanbul'un göbeğinde gittiği bir restoranda kendisine verilen Arapça yazılı fişi paylaştı. Kısa sürede gündem olan video tartışmalara neden oldu.

Gelin detayları görelim...

Gündenden güne farklı din, dil ve ırktan insanın daha çok ilgi gösterdiği İstanbul'da yaşanan bir olay sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul'da bir restoranda yemek yiyen bir vatandaş kendisine verilen fişin videosunu çekti. Yaşanan olayın odağındaki konu ise fişte tüm yazıların Arapça olması oldu.

Videonun sahibi olan müşteri, yalnızca 'Nakit' kelimesinin Türkçe yazıldığı fişi gösterirken, ''Ben bunun bir kelimesini bile anlamıyorum'' diyerek sitemde bulundu.

Sosyal medyanın gündemine oturan videonun en sonuna da Arapça fişin Google Translate ile Türkçe çevirisi paylaşıldı.

Yaşanan bu olay kısa sürede tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı uzun yıllardır bu tarz olayların yaşandığı söyledi. Bir kısmı sitem ederken, bir kısmı da mekanların ağırlıkla turistlere hizmet verdiğini ifade etti.

Tepkilerin odağındaki videoyu da böyle bırakalım 👇

👇

👇

👇

👇

👇

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlara bekliyoruz...

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
15.06.2023

duyar kasmak gibi olmasın ama yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Kürtler olduğu halde hangi işletme bişey yapmış ve ya kendilerinin yaptığı dışında nerde Kürtçe tabela görmüşüz? Bizi ayrıştırmak için yaptıklarına değinmicem bile. ulan operatörler bile arapça hizmet veriyor, hastane ve resmi yerlerde tercüman var, ama Türkçe bilmeyen bir Kürt olunca cık cık cahil git ogrende gel deyip iğrenç bakışlara maruz kalanlar var. Allah belanızı versin

15.06.2023

👏🏻👏🏻👏🏻

15.06.2023

bunun adı işgaldir, küçük küçük adımlarla işgal. ama banane, vatan aşığı akpliler düşünsün

15.06.2023

Lan mert ali kahraamaan vs. troller alın kardeşlerinizi tepe tepe kullanın.Bunlar sizin kardeşleriniz.

TÜM YORUMLARI OKU (18)