Laboratuvarda çalıştığı dönemde ilaç üretim ve geliştirme konusunda çalışmalar yapmış olan Aydın, 1949 ile 1952 arasında farklı markalarda ateş düşürücü-ağrı kesici, astım, öksürük ve bağırsak parazitleri için ilaçlar geliştirmiş.
Meslektaşlarının ve komşularının her zaman kendisine sevgi ve saygıyla yaklaştığını söyleyen Aydın, 'Meslek yaşantım çok iyi geçti. Bir kere çok sevdirdim, çok tanıttım kendimi. Meslektaşlarım arasında çok iyi bir yerim oldu.' diyor.
Yeşilyurt Ekin Sokak Aytaç Eczanesi..hayatımın 30 yılı bu muhteşem kadınla aynı sokakta geçti.. herkesi ismi ile bilir bir gördüğü insani bir daha unutmaz.. koca bir mahalle onu tanır o da herkesi tanır. çalışıyor olması aşağıda bir canlıyı rahatsız etmiş de yaninda yetişen onlarca eczacı kalfasına ben şahidim.. benimki dahil elinin değdiği binlerce hayatı saymıyorum bile.. derdi emekli maaşı ile geçinememek ya da maddi şeyler değil bu kadın işine tutku ile aşık sadece.. bu kadar peşin hükümlü olmasak keşke ..
İlaçlar geliştirmiş kısmına saygı duydum.Köşebaşındaki marketten farkı kalmadı ne yazık ki eczacıların.reçete okuyup ilaç vermek için aldıkları eğitime yazık.ya doktorlar ilaç yazmasın teşhisi koysun ilacı eczacı versin ya da eczacılık fakülteleri kapanıp kalfalık yüksek okulları açılsın.Bir mesleği ısrarlar sürdürmeye çalışmak garip bir durum.Arzuhalcilik kadar geri kalmış bir meslek grubudur.Öyle olmasaydı eczanelerde ilaç sıkıntısı diye garip haberlere maruz kalmazdık.yaparsın ilacı olur biter.mesleğin özü bu değil mi zaten?