İstanbul'un En İyi 10 Kitabevi

Bazıları unutulmaya yüz tutmuş, bazıları kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya, bazılarıysa önünden her geçişimizde bizi içine çeken, koca koca raflarına göz atıp bir iki kitap karıştırmamıza aracılık eden türden... İsimlerini çok iyi bilsek de yeterince zaman ya da bütçe ayıramadığımız İstanbul'un meşhur kitapçıları bugün maalesef dijital dünyaya karşı verdiği savaşa yenilmek üzere. Belki de sırf bu yüzden onlara iyi bakmamız gerek.

Siz de benim gibi kağıt kokusunu hiçbir şeye değişemeyenlerdenseniz, bu listeye bir göz atın.

1. Robinson Crusoe 389

Yakın zamanda kapatılması sık sık gündeme gelen, bana göre İstiklal'in, hatta İstanbul'un en iyi kitapçısı. Mağazanın atmosferi oldukça hayranlık uyandırıcı, içinde yerli yabancı birçok önemli eseri bulabilirsiniz.

2. Kabalcı

Beşiktaş'a gidip Kabalcı'yı görmeyen yoktur herhalde. Eskiden kırtasiye reyonlarında dolanmaya bayılırdım buranın. Şimdi birçok alternatifi olsa da, kendisi İstanbul'un önemli kitabevlerinden.

3. Mephisto

Öğrencilik günlerimde İstiklal'de dolanırken, harçlığımı yatırmaya bayıldığım yerlerden biriydi Mephisto. Ajandaları ve geniş dergi reyonu bir zamanlar için oldukça cezbediciydi. Hala da fena sayılmaz :)

4. 6:45 Dükkan

Asya Yakası sakinlerinin iyi bildiği, Moda'nın önemli yayınevlerinden biri. Seveni çok buranın, kötü kitabına rastlamadım henüz. Gidip görmekte fayda var derim.

5. Simurg Kitabevi

Geniş arşivine saygı duyduğum yayın evlerinden Simurg. Satışta hem Türkçe, hem Osmanlıca eserleri var. Ayrıca sahaf kategorisinden uygun fiyata kitaplar alabilirsiniz. Web sitesine bir göz atın derim.

6. Nezih

Nezih Kitabevi geniş oyuncak ve kırtasiye reyonlarıyla içimizdeki çocuğa seslenen mekanlardan. Geniş ve rahat koltukları da, yayılıp ilginizi çeken bir kitaba göz gezdirmek için ideal.

7. Remzi Kitabevi

Zamanının en kaliteli kırtasiye malzemelerini satan Remzi Kitabevi'nden alışveriş yapmak, nedense bana hala bir ayrıcalık gibi geliyor. Niş bir marka algısı oluşturmuş sanırım bilinçaltımda. Akmerkez'deki mağazasından alışveriş yapmak, bir zamanların en önemli okul aktivitelerinden biriydi. Hala daha severiz, sayarız kendisini.

8. Pandora

Beyoğlu'nun en eski kitapçılarından olan ve zengin arşivinde çok farklı kaynaklar barındıran Pandora, Türkiye'nin en büyük kitabevi olduğunu söylüyor. Gerçekten öylemidir bilemem ama, iyi bir sanal mağazası olduğunu söyleyebilirim.

9. Beyaz Adam

Pangaaltı ve Bakırköy'ün meşhur kitapçısı Beyaz Adam, bir zaman okul yıllarımızın kahramanıydı diyebilirim. Yalnızca orada bulunabilen İngilizce kitaplar, en uyguna çektirilen toplu fotokopiler ve tabi en kaliteli kırtasiye malzemeleri...

10. Ada

İstiklal'in bir diğer güzel kitabevi, hatta kitap kafesi. Kafe bölümü oldukça rahat ve konforlu. Kafenin oldukça işlek oluşunun, kitabevinin yıllardır dimdik ayakta durmasında önemli payı vardır muhakkak.

Popüler İçerikler

Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Yasa Dışı Bahis Reklamı Soruşturması Noktalandı: Galatasaray'a Takipsizlik
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı