Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Afet Riski” gerekçesine dayanarak İstanbul’daki bir alanın daha imar planlarına müdahale etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Afet Riski” gerekçesine dayanarak İstanbul’daki bir alanın daha imar planlarına müdahale etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) devre dışı bırakan Bakanlık, Bahçelievler’de rantı yüksek bir konumda bulunan 14 bin metrekarelik arazinin plan değişikliği teklifini onayladı.
Mülkiyeti özel şahıs ve şirketlere ait Bahçelievler Yenibosna’da, Ataköy’ün karşısında ve D-100 Karayolu’nun kenarında bulunan 14 bin 141 metrekare büyüklüğündeki arazinin imar planları değiştirildi.
Cumhuriyet'in haberine göre AK Partili Bahçelievler Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı.
İBB’yi devre dışı bırakmak için söz konusu arazi geçen yıl, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayı ile Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi kapsamında “Rezerv Yapı Alanı” ilan edilmişti. Rantı yüksek arazi, Ataköy’ün hemen karşısında, Koçtaş AVM’nin doğu kenarında kalıyor.
Bakanlık tarafından onaylanan ve bir ay süreyle, itirazların alınması için askıda kalacak olan yeni plan rant artışı getiriyor. Yürürlükte imar planlarına göre, yapılacak olan toplam inşaat alanı yaklaşık 6 bin metrekare arttırılıyor.
Eski planlarda emsal 1,5 iken yeni planlarda emsal 2.05’e çıkarıldı. Eski planlarda inşaat yüksekliği 5 kat olmasına karşın, yeni planlarda inşaatlar 7 kat yapılabilecek.
Eski planlarda D-100 Karayolu kenarındaki alan park alanı olarak ayrılmıştı. Yeni planda park iki parçaya ayrıldı. Karayolu kenarındaki park alanı küçültüldü. Bunun yerine arazinin kuzeydoğu köşesinde, küçültülen miktar kadar ikinci bir parça park olarak ayrıldı. Böylelikle yapılacak olan inşaatlar Karayolu’na daha fazla yaklaştırılmış oldu.
Yürürlükteki imar planlarına göre söz konusu araziye yapılacak olan toplam inşaat alanı 14 bin 100 metrekare iken, yeni planla yapılacak inşaat miktarı 20 bin 192 metrekareye çıkarıldı.
birazda urfanın veya konyanın bir şeyini haber yapın sokayım istanbuluna yerle bir oldumu bakalım neyini haber yapıcaksınız
Parsellerini de alın, işletmelerini de kapatın, müzelerine de çökün, ihaleleri de engelleyin, kredi de vermeyin ha bir de ekmeğe, ulaşıma zam da yapmasın aman ha; bunun yerine tüm çalışanları başkanla beraberi akşam işe çıksın !
Valla çok iyi haber, o işaretli yerin 10 sokak yukarısında yaşıyorum, arabayla geçerken her seferinde dile getiririm bu harabenin şehrin merkezinde ne işi var diye... o alanın içinde nuh nebiden kalma bir giyim çarşısı, oto tamirciler, 1 tane pavyon tarzı ne idüğü belirsiz bir yer var.. inşallah en kısa zamanda ortadan kalkar modern bir görünüme kavuşur.