İstanbul'u Adeta Görsel Şölene Çeviren Manolya Ağaçlarının Güzelliğine Doyacağınız 5 Durak

Biliyorsunuz ki bu sene kış alışık olduğumuzdan daha hafif geçti ve maalesef erkenden bitti. İstanbul'un güzelliğine güzellik katan meşhur manolya ağaçları da normalde Mart ayının üçüncü haftasında pespembe çiçekler açarken bu yıl ilk haftadan çiçeklere büründü. İstanbul kültüründe köklü bir yeri olan manolya ağaçlarını görebilmek için her sene Mart ayını iple çekenler olduğunu biliyoruz. Biz de sizler için birkaç rota belirledik, gelin manolyaları nerede görebileceğinize birlikte bakalım!

Dolmabahçe Sarayı'nın Bahçeleri

Söz konusu manolya ağaçları olunca akla gelen duraklardan ilki Dolmabahçe Sarayı oluyor çünkü Dolmabahçe Sarayı, bahçesinde ev sahipliği yaptığı birçok ağacıyla oldukça meşhur. Sizler de pespembe ağaçlar altında keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız.

Ihlamur Kasırları

İstanbul'un sevilen lokasyonlarından Beşiktaş'ta yer alan Ihlamur Kasırları da her yıl manolya ağaçlarının güzelliği için çokça rağbet görüyor. Manolya ağaçlarının meydana getirdiği büyüleyici pembe görüntü insanın içine huzur veriyor.

Milli Saraylar Resim Müzesi Bahçesi

Bir diğer durağımız ise Milli Saraylar Resim Müzesi'nin bahçesi. 2014 yılında ziyaretçileriyle buluşmak üzere kapılarını açan müze, sanatseverlerin en sevdiği yerlerden. Sizler de hem manolya ağaçları altında keyifli bir gün geçirip hem de gitmişken müzede sergilenen eserleri görebilirsiniz.

Beylerbeyi Sarayı

Üsküdar'da konumlanan ve şimdilerde müze olarak ziyaretçileriyle buluşan Beylerbeyi Sarayı da bahçesinde yer alan manolya ağaçlarıyla güzelliğine güzellik katıyor. İster resim defterinize bir şeyler karalamak isterseniz güzel fotoğraflar çekmek isterseniz de yalnızca doğayla iç içe huzurlu vakit geçirmek için Beylerbeyi Sarayı'na uğrayabilirsiniz.

Emirgan Korusu

Ve son durağımıza geldik. Doğayla baş başa kalmak için sıkça tercih edilen yerlerden olan Emirgan Korusu'nda da manolya ağaçları sizleri bekliyor. Ancak bir dipnot verelim, manolyaları pespembe görebilmek için acele etmeniz gerekiyor.

İstanbul'un güzide mekanlarıyla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

İstanbul'un Nezih Semti Bebek'te Mutlaka Gitmeniz Gereken Mekanlar
İstanbul'un Eğlencesi Doruklarda Olan En İyi Yeni Nesil Meyhaneleri
En Unutulmaz Evlilik Teklifleri İçin İstanbul'un Evlenme Teklifi Edilecek Şık Mekanları

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede