İstanbul Sözleşmesi'nin Feshi Kararının Tarihi Değiştirildi

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin, Türkiye Cumhuriyeti bakımından 1 Temmuz 2021'de sona ereceğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, 19 Mart 2021'deki Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilen sözleşmenin sona erme tarihi 1 Temmuz 2021 olarak tespit edildi.

Söz konusu karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince verildi.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
30.04.2021

Yerinde bir karar benim bir arkadaşım bu sözleşmeden dolayı eşcinsel olmuştu.Cinayetleri de artırıyormuş hem.Daha ne olsun :( Yazık cidden keşke diktatörümüz fesh etmeden önce açıp okusaymış.

30.04.2021

Bu sözleşmenin feshedilmesini isteyen herkes istisnasız sosyal medyadan duyduğu saçma sapan şişirmelerle dolduruşa getirilmiş tipler. Millet gidip yok 'Aile yapısını yıkmak istiyorlar', 'Bizi eşcinsel yapacaklar' yazıyor, 3 iq insanlar da sorgulamadan inanıp paylaşıyorlar. Nasıl bir insan böyle bir sözleşmenin iptal edilmesini savunabilir?!

30.04.2021

Çok yerinde bir karar alındı herkesin teşekkür etmesi lazım bu karara. Öncelikle bu sözleşme devletin hukuk sistemine değil STK Larin kararlarına göre yargılama yapmayı sağlıyor, STK Lari kimin beslediğini herkes iyi biliyor, feminist derneklerine 5 milyon dolar yardım yapti Batılı ülkeler ve STK lar ülkeyi karıştırmaktan başka bir boka yaramıyor.Turkiye Cumhuriyetinin hukuk sisteminde kadın erkek çocuk herkesin hakkı hukuku korunacak kanunlar zaten var, bu sözleşme kadına ayrıca hiç bir hak vermedigi gibi Erkeği ikinci sınıf konuma sokmak için bilinçli yapılmış bir sözleşmedir ve İngiltere de dahil Avrupa'da 11 ülke bu sözleşmeyi reddetmiştir. Keşke bu sözleşmeyi çıldırmış gibi savununlarda okusa alt metinleri, daha neler var neler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ