LGBTİ+ Karşıtı ‘Nefret Yürüyüşü’! İstanbul Sözleşmesi Hedef Alındı

İstanbul’da geçtiğimiz ay binlerce insanın katılımıyla gerçekleşen LGBTİ+ karşıtı eylem tepkilere neden olurken, bir diğer eylem de Ankara’da Sivil Toplum Platformu’nun çağrısıyla bugün düzenlendi.  LGBTİ+ karşıtı eylem için Ulus Anafartalar Caddesi 2 saat trafiğe kapatılırken grup, İstanbul Sözleşmesi'ni de hedef aldı. 

'Küresel bir tehlike projesidir'

Ankara’da Sivil Toplum Platformu’nun çağrısıyla bugün LGBTİ+ karşıtı eylem düzenlendi. Grup, Ulus’ta bulunan Atatürk Heykeli önünde ‘nefret yürüyüşü’ gerçekleştirdi. LGBTİ+ karşıtı eylem için Ulus Anafartalar Caddesi 2 saat trafiğe kapatıldı. Pankartın önünde çocuklu annelerin yürütülmesi dikkat çekti.

Gazete Duvar'dan Nur Kaplan'ın haberine göre, Eyleme katılan ve İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, sözlerine şöyle devam etti: “2011’de 81 madde, 22 dakikada sonuçlandı. İstanbul Sözleşmesi’nin amacı kadınlara karşı şiddeti tecavüzü korumak için imzalanmış gibi gösterildi. LGBTİ güçlendirmeyi, kadim aile yapısını bozma, nesillerimizi kurutmaya yönelik küresel bir tehlike projesidir. Toplumsal cinsiyet eşitliği ihanet projesidir. Sapık ve sapkınlık girdabına katılan kardeşlerimizin elinden tutmak, normal hayata döndürmemiz gerekir.”

'Sapkınlık dayatmasına hayır'

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde grup, “Sapkın küresel çatılara hayır” ve “Sapkınlığa dur de'' sloganları attı. “Sapkınlık dayatmasına hayır” yazılı pankart arkasında toplanan grup, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Adnan Küçük’ün konuşması ile sonlandı.

Saraçhane'de Yapılan LGBT+ Karşıtı Yürüyüşe Ünlü İsimlerden Tepki Paylaşımı Yağdı
LGBTİ+ Karşıtı Yürüyüşte Görüş Ayrılığı! 'Zurna Dinlemeye mi Geldik?'

Popüler İçerikler

İrfan Değirmenci'den Kendisini Eleştirenlere Yanıt: "Ben LGBTİ Kimliğimle Barışığım"
Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu Ağladı! Milli Takımın Hollanda’ya Elendiği Maçtan Sonra Gözyaşları Sel Oldu
A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Macerası Sona Erdi! EURO 2024 Çeyrek Final
YORUMLAR

Sapkınlık LGBTİ+ değil. Sapkınlık kuran kurslarında çocukları taciz etmektir. Sapkınlık kadınlara tacizi ve tecavüzü hak saymaktır. Sapkınlık insanların ekmeğe muhtaç olduğunun farkında olup 2 kuruşa her işi yaptırmaktır.

30.10.2022

Ekonomi işsizlik dolar zamlar konuşulmasın diye korku diktası oluşturuyorlar. Gelir dağılımı kopmuş alım gücü magma seviyesine inmiş tek dertleri bir avuç eşcinselin bir araya geldiği lgbt. Ne yaptılar çocuklara taciz tecavüz mü ettiler, kafamı kestiler insan mı yaktılar, sizi aptal yerine koyup emeksiz zengin mi oldular. Zorla yatırıp siktiler mi ne yaptılar. Çocuğunuzu nasıl yetiştirirseniz yetiştirin istediğiniz kadar izole edin eşcinselliğe eğilimi varsa eşcinselliği yaşar yada baskıladığı dürtüleri bir başkasına zarar verecek şekilde ortaya çıkar. Çocuğunuz size gelip eşcinsel olduğunu söylerse nerede yanlış yaptım sorusunu soramazsınız. Dünyanın en baskıcı en kapalı ülkelerinde eşcinseller var. Herkes kendine "yetişkin, aklı başında, karşılıklı rızası olan insanların tercihleri bana düşmez" dese bir problemi kalmaz, hatta toplumsal olarak birçok problemimiz azalır. Bunların kaygılarını sapıklıkları gündemden düşmeyen çoluk çocuğa tecavüz eden tarikatlar karşısında göremezsin.

30.10.2022

kzlt abim ayakta alkışlıyorum sizi. Bende küçüklüğümden beridir cici bici elbiselerle büyüdüm, "şöyle büyüttük kesin bundan oldu" diyemeyecekleri şekilde büyüdüm ve şuan eşcinselim bu kimse yüzünden olmadı, kimse de benim aklıma bunu sokmadı. Ben daha ilk bir kadına karşı yoğun duygular beslerken lezbiyen ne demek onu bile bilmiyordum😅. Bu seçilebilecek bir şey olmuş olsaydı böyle bir coğrafyada kimse bunu seçip başına bela almazdı. İnsanlar bizlerin hayatını güllük gülistanlık sanıyor, bazıları kolay yolu seçtiğimizi bile iddia edebiliyor. Herkes kendi inancında şöyle böyle diye başkalarının yaşam özgürlüğünü kısıtlama derdinde ve bizim çocuklarımızı etkiliyor diyorlar. Bize sorsalar onların çocukları umrumuzda bile değil. Zaten ben lez ol dedim diye kimse de olmaz, olan da zaten öyledir onu fırsat bilmiştir...

30.10.2022

ben başörtülü bacima kimse karışmasın ama ben herkesin herşeyine karışirim yürüyüşü

TÜM YORUMLARI OKU (56)