İstanbul Sözleşmesi Araştırması: 'Türkiye'de Halkın Yarısı Ne Olduğunu Bilmiyor, Montrö ile Karıştırılıyor'

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'yle ilgili yaptığı ankette ilginç sonuçlar çıktı.

Anket 12 ilde 1.537 kişi ile yapıldı

Türkiye çapında 12 ilde 1.537 kişi ile yapılan anket çalışmalarının sonuncusu İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin toplumun yüzde 51,7'sinin bilgi sahibi olmadığını ortaya koydu.

Yüzde 8,87 sözleşmeden 'çıkmalıdır' cevabı verdi

Yapılan bu ankette 'Hükümet 2011 yılında Türkiye'nin de imzaladığı İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmalı mıdır?' sorusu soruldu. Bu soruya yüzde 8,87 'çıkmalıdır' cevabı verirken yüzde 39,5 oranında 'Hayır, çıkmamalıdır' cevabı verildi. Yüzde 51,7 ise sözleşmenin ne olduğunu bilmediğini dile getirdi.

Sözleşmeden çıkılsın diyenler erkeklerin mağdur edildiğini savundu

Anketin ikinci kısmında soruya “Çıkmalıdır” yanıtını veren katılımcılara neden böyle düşündükleri soruldu. Buna göre sözleşmenin boşanmalarda artışa sebep olduğu, erkekleri mağdur ettiği, mevcut durumu kötüleştirdiği ve Türk gelenek ve ahlak kurallarına aykırı olduğu gibi nedenler belirtildi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile karıştırılıyor

Bunun yanın sıra bu soruya verilen yanıtlara bazı katılımcıların İstanbul Sözleşmesi hakkında yanlış bilgi sahibi olduğu ve bazı cevapların gösterdiği kadarıyla İstanbul Sözleşmesi’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile karıştırıldığı anlaşıldı.

Türkiye sözleşmeyi ilk imzalayan ülke olmuştu

Türkiye, 2011'de imzaya açılan 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” veya diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülke olmuş ve diğer ülkelere öncülük etmişti.

Bugün ise hükümet yetkilileri toplumun bu sözleşmeyi istemediğini ileri sürüyor.

Pınar Gültekin'in öldürülmesinin ardından sözleşme tekrar tartışma konusu olmuştu

Pınar Gültekin'in Ardından Yeniden Gündeme Gelen İstanbul Sözleşmesi'nin Uygulanmaması İnsanları İsyan Ettirdi!

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
22.07.2020

Kardeş Bayburt'ta yaşayıp 3. Köprüyle gazı alınıp yönetim şeklinin değişmesine Evet veren halktan bahsediyorsun, bu normal değil mi?

Pasif Kullanıcı
22.07.2020

Bayburtta yaşayıp 3. köprüye sevinen her kimse helal olsun, kendi çıkarlarını değil vatanının çıkarlarını düşünüyor demektir. En nihayetin de İstanbul da bizim, Bayburt da bizim Hakkari de bizim, herhangi bir şehrimize yapılacak yatırıma elbette sevineceğiz.

22.07.2020

"... toplumun yüzde 51,7'sinin bilgi sahibi olmadığı ..." Hangi %51 olduğundan o kadar eminim ki. O %51'in dünyadan haberi yok zaten.

22.07.2020

"Kadının beyanı esastır." İftiracı, düzenbaz kadınları saymazsak gayet iyi bir sözleşme.lakin bu tür kadınlar oldukça arttıI ve suçsuz mağdur erkekler çoğaldı.

22.07.2020

Bizimki gibi ortadoğu ülkelerinde uygulanmaması gereken ilke, zira sonuna kadar suistimal edilecektir ki masumiyet karinesi diye bir şey var. Kimsenin beyanı esas olmamalıdır, beyan beyan olarak kalmalı suçlamalar kanıtlanana kadar kimse suçlu ilan edilmemelidir.

TÜM YORUMLARI OKU (11)