İstanbul Park'ta Pilotların Şikayet Ettiği Kaygan Asfalt Sorununa 'Türk İşi' Çözüm: Araçlar Gece Boyunca Pisti Turladı

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde ikinci antrenman turları da bugün tamamlandı. Red Bull takımından Max Verstappen, bu turda da en iyi dereceyi elde ederken Mercedes pilotu Lewis Hamilton, pistin yeni zeminini eleştirdi. 'Yeni asfalt için milyonlar harcamak yerine, sadece temizlemeleri yeterli olabilirdi” diyen Hamilton, 'Sanki bir buz pateni pistinde sürüş yaptık. Koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor. Resmen b** gibiydi, büyük B ile' ifadelerini kullandı.

Hamilton'ın bu şikayeti sonrasında kaygan asfalt için seferberlik başlatıldı. Binek araçlar İstanbul Park'ı yarışa hazır hale getirmek için turlamaya başladı. 

İstanbul’da şampiyonluğunu ilan etme ve efsane pilot Michael Schumacher’in 7 kezle Formula 1’de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot’ rekorunu egale etme şansı bulunan Lewis Hamilton, yarışlar öncesi yapılan antrenman turlarında pistten şikayetçi oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Milyonlar harcamak yerine temizleyebilirlerdi"

Motorsport.com'dan Efe Kahya'nın haberine göre, İstanbul’da yeni bir asfaltla karşılaşacaklarından haberdar olmadıklarını belirten Hamilton, “Nedenini bilmiyorum ama zemini yeniden asfaltlamışlar. Bunun için milyonlar harcanmış. Islak yerlerde arabanın kontrolünü sağlamak imkansız. Burası harika bir pist… Burada uzun süredir yarış yapılmadığının farkındayım ama yeni asfalt için milyonlar harcamak yerine, sadece temizlemeleri yeterli olabilirdi” dedi.

Hamilton'ın açıklamaları şu şekilde:

  • 'Şu anda pist, yeni asfalt dökülmüş olan Portimao'dan bile daha kötü bir durumdaydı.'

  • 'Lastikler iyi bir şekilde çalışmıyor ve bunu görebiliyorsunuz. Sanki bir buz pateni pistinde sürüş yaptık. Normalde bir turda İstanbul'dan aldığınız zevki şu an alamıyorsunuz'

  • 'Bu hissi turun tamamında yaşadım. Sanki her yerde ıslak noktalar vardı ve siz de kuru zemin lastiklerindeydiniz'

  • 'Ve nasıl oluyorsa bu zemin oldukça pürüzsüz. Pistler eskidikçe asfalt arasındaki açıklıklar büyür, böylece lastikler daha iyi çalışır, ancak buradakinde asfaltlar aşırı kapalı, oldukça düz ve parlak. Bence konulan yağ veya koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor. Resmen b** gibiydi, büyük B ile.'

Hamilton'ın şikayeti sonrasında Intercity araçlarının İstanbul Park pistini eskitebilmek için turladığı görüldü.

Görüntüleri bir McLaren teknisyeni "Kaygan parkur mu? Hiç sorun değil" diyerek paylaştı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Fatih Altaylı: "Yeni asfalt dökmek sıkıntı yaratabilir dediler"

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
14.11.2020

lan öyle eskir mi bi gecede o asfalt salak mısınız :)

14.11.2020

Utanmasalar 80 numara zımpara atacaklar da bu seferlik böyle çözülüyor... :(

14.11.2020

Bir seyi de basaralim be!! Bir de normal,surus guvenligi olmayan arabalarla pisti turlatmislar insanlara! Yok artik demekten baska aklima bir sey gelmiyor artik!

14.11.2020

Bu arada çok güzel bir pisttir kendisi, artık asfaltı hariç tabii... Tamamen "para kazandırmıyor" diye F1'den çıkarıldı, bundan sonra da muhtemelen 20M USD yüzünden yarışlarda olmayacağız...

14.11.2020

Ulaştırma bakanlığı!!! Bunlar zaten işin ehli kişileri ne zaman dinledilerki!!! Kapıda aç kurt gibi bekleyen gözü doymaz namussuz yandaşlara para aktarmak için gereksiz yere asfalt döktürmüşler işte!!!!

14.11.2020

Ben "Muhteşem Beşli" filan yapar diye düşünmüştüm, hayret...

TÜM YORUMLARI OKU (11)