Onedio Logo

İstanbul Otobüsler Grevde mi? 22 Mayıs İstanbul Halk Otobüsleri Neden Çalışmıyor?

Kapak Görseli

Megakent İstanbul'da 22 Mayıs Perşembe günü trafik sorunu yaşanıyor. Özel Halk Otobüslerini kullanmak isteyen birçok vatandaş, otobüslerin çalışmadığını fark etti. Daha önce planlanmış olan otobüs seferleri bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilmedi. İETT'den yapılan açıklamada 22 Mayıs'da grev yapılacağı duyurulmuştu. 

Peki İstanbul halk otobüsleri neden çalışmıyor, ne zaman çalışacak?

İstanbul'da Otobüsler Bugün Çalışmıyor mu?

İstanbul'da Otobüsler Bugün Çalışmıyor mu? Görseli

İstanbul'da özel halk otobüsleri bugün (22 Mayıs Perşembe) günü çalışmıyor. Megakent İstanbul'da özel halk otobüsleri bugün için kontak kapatma kararı aldı. İstanbul genelinde toplam 6 nin 470 otobüsün yaklaşık yarısını oluşturan 3 bin 41 özel halk otobüsü, bugün hizmet vermeyecek. 

Vatandaşların mağduriyet yaşamamak için iptal olan otobüs seferleri yerine başka ulaşım yollarını tercih etmesi gerekiyor. Bugün oluşacak kalabalığa karşı vatandaşlar uyarılıyor.

22 Mayıs İstanbul Halk Otobüsleri Neden Çalışmıyor?

22 Mayıs İstanbul Halk Otobüsleri Neden Çalışmıyor? Görseli

İstanbul'da 22 Mayıs tarihinde halk otobüsleri kontak kapatma kararı aldı. İstanbul'da özel halk otobüsleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) 6 milyar lira tutarındaki hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle greve gitti.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, İBB'den beklenen ödemelerin yapılmaması nedeniyle esnafın ekonomik olarak zorluk çektiğini belirtti. Bu nedenle yaklaşık 3 bin 41 özel halk otobüsü, bugün greve gitme kararı aldı.

İETT Grevi Ne Zaman Bitecek?

İstanbul'daki otobüs grevi, yalnızca belirli sayıdaki otobüsleri kapsıyor. Greve katılmayan diğer otobüslerin seferleri devam edecek. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) otobüsleri de normal seferlerine devam edecek. Ayrıca vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler de planlandı.

İstanbul'da otobüs grevi 22 Mayıs için planlanmıştı. İBB ile anlaşma sağlandı ve greve başlayan özel halk otobüsleri de yeniden hizmet vermeye başladı.

Popüler İçerikler

Osimhen'e Yapılan İnanılmaz Teklife Gelen Tepkiler
Muğla’da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İlde Hissedildi; 1 Ölü 69 Yaralı
Kurban Bayramını Goygoyla Karşılayan Sosyal Medya Kullanıcılarının Güldüren Paylaşımları
YORUMLAR
22.05.2025

Hersey cok guzel olacakti hani

22.05.2025

İBB başka partide olsa mangalda kül bırakmayacak olanlar suspus

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ