İstanbul Namaz Vakitleri: Cuma Namazı Saat Kaçta? Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Müslümanlar için haftanın en önemli günü olan cuma günü namaz vakitleri merak ediliyor. Bugün öğle vaktinde camiler dolacak ve vatandaşlar Allah rızası için ibadetlerini yapacak. Diyanet’in yayınladığı namaz vakitleri yakından takip ediliyor. Peki, cuma namazı saat kaçta? Cuma namazı nasıl kılınır? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir için namaz vakitleri…

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlandığı namaz vakitleri yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, cuma günü ibadetlerini eksiksiz yapmaya çalışırken, namazları da kaçırmak istemiyor. Peki, İstanbul namaz vakitleri neler? İstanbul’da cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte İstanbul namaz vakitleri…

İstanbul Namaz Vakitleri

Sabah Namazı: 06.48

Öğle Namazı: 13.20

İkindi Namazı: 15.51

Akşam Ezanı: 18.14

Yatsı Ezanı: 19.27

DİYANET İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ

Ankara Namaz Vakitleri

Sabah Namazı: 06.31

Öğle Namazı: 13.05

İkindi Namazı: 15.38

Akşam Ezanı: 18.01

Yatsı Ezanı: 19.23

DİYANET ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

İzmir Namaz Vakitleri

Sabah Namazı: 06.52

Öğle Namazı: 13.28

İkindi Namazı: 16.05

Akşam Ezanı: 18.27

Yatsı Ezanı: 19.48

DİYANET İZMİR NAMAZ VAKİTLERİ

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir.

Cuma namazı kılınırken ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Cuma Mesajları En Güzelleri, Resimli ve Anlamlı: Dualı, Hadisli ve Ayetli 2022 En Yeni Cuma Mesajları…
Diyanet Bu Haftanın Cuma Hutbesini Yayınladı! İşte 21 Ocak 2022 Cuma Hutbesi Konusu...

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı