AFAD, İstanbul'u Uyardı: 'Sel, Yıldırım, Dolu, Hortum'

İstanbul Valiliği, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da etkili olması beklenen yağmurlu hava için uyarıda bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yağışların özellikle Anadolu Yakası’nda etkili olacağını söyledi. AFAD da telefonlara acil durum bildiri göndererek vatandaşları uyardı.

Turuncu renkli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın 11 Ağustos 2022 Perşembe sabah ilk saatlerden itibaren Marmara’nın doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AFAD’dan acil durum bildirisi

AFAD, telefonlara gönderdiği acil durum bildirisiyle vatandaşlara uyarıda bulundu. AFAD’ın acil durum bildirisinde, ‘İstanbul’da Perşembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun’ ifadeleri kullanıldı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
‘Köyün Tamamı Terör Yanlısı’ Diyen Öğretmen Hakkında Yeni Gelişme: “Ne Açığa Alındı Ne de Sürüldü”
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
10.08.2022

keşke benim de bir badem biyigim olsa idi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ