İstanbul İçin Afet Planı: 100 Bin Yaralı İçin Hazırlık

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü, beklenen büyük İstanbul depremi için yaptığı hazırlık planını açıkladı. Üniversitenin hazırladığı afet planını göre, 100 bin yaralı için kapatılan Atatürk Havaalanı’nda hastane kurulacağı yer aldı.

Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, İstanbul depremi için hazırlanan afet planı hakkında bilgi verdi.

“Olası İstanbul depreminde en az 100 bin yaralının olacağı belirtiliyor. Deprem olduktan sonraki ilk 6 saat özellikle yaralılar için çok kritik. Bu süre içinde doğru müdahale, kişilerin hem yaşama tutunmasını hem de kol-bacak gibi uzuv kayıpları ve böbrek kaybının önüne geçilmesini sağlıyor.”

“Avrupa yakasında depremden en çok etkilenmesi beklenen bölgeleri dikkate aldığımızda kurulacak sahra hastaneleri yeterli olmayabilir. Bu duruma karşı hastaneye dönüştürülmesi öngörülen birinci öncelikli alan Atatürk Havalimanı.”

“Havalimanı ve terminal binalarının sahra hastanesi haline getirilmesi, seyyar-mobilize tıbbi cihazların buraya yerleştirilmesi, yaralılarımıza ilk ve acil müdahalenin burada yapılmasını ve ardından da oluşturulacak hava koridoruyla uygun illere uçaklarla nakledilmelerini planladık.”

Prof. Dr. Uzar, ilerleyen zamanlarda bu çalışmanın gerçek senaryolu ilk tatbikatının İstanbul harici farklı bir ilde yapılmasını planladıklarını dile getirdi.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Olası Büyük İstanbul Depremi Hakkında Hangi Uzman Ne Düşünüyor?

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
YORUMLAR
24.02.2023

Aslında bunun yerine kolonları güçlendirip binaları depreme dayanıklı hale mi getirseniz sanki bu biraz kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek gibi olmuş…

24.02.2023

bide mezar kazın tam olsun önce binaları mi saglamlastirsaniz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ