İstanbul Halkı Bunu İçiyor! Büyükçekmece Gölü Havzasına Bir Ayda 4 Defa Kimyasal Atık Döküldü

İstanbul Büyükçekmece’de yeni bir çevre felaketi yaşanıyor. Büyükçekmece Eskice Köy yolu üzerindeki göl havzasına kimyasal madde içerdiği belirlenen sanayi atığı döküldü. Bir ay içinde dördüncü kez kimyasal atık dökülen Büyükçekmece’de Belediye Başkanı Hasan Akgün duruma isyan ederken alınacak tedbirleri açıkladı. 

CNN Türk'ten Hakan Tunç'un haberine göreAFAD ekiplerinin ilk incelemesinde, atığın tekstil maddelerini yıkamada kullanılan kimyasal madde içerdiği belirlendi. Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece Belediye Zabıtası, Eskice Köy yolu üzerindeki havzadaki atıkları fark edince uzman ekiplere haber verdi.

Belediye yetkilileri ve polis olay yerine gelirken, çevrede oturan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Atığı kaçak olarak döken kamyonun belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

'Gece görüşlü ileri teknoloji ürünü kameralar koyacağız'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün göl havzasına kimyasal atık dökülmesine isyan etti. İstanbul’a içme suyu sağlayan havzanın etrafına art arda kimyasal atık dökenlerle nasıl mücadele edileceğini açıklayan Belediye Başkanı Akgün, “Duruma isyan etmemek mümkün değil. Çünkü insanımızın içtiği suyun havzası burası. İstanbul halkını tamamen ilgilendiriyor. İstanbul’a gidiyor. İstanbul halkı bunu içiyor. Bütün bölgemizdeki giriş çıkış noktalarına gece görüşlü ileri teknoloji ürünü kameralarla donatmak durumundayız. Çok ciddi tedbir alacağız.'

'Ahlaksız insanlar alacağı 5-10 bin lira için bunu yapıyor'

Bunu yapanları tespit edip gerekeni yapacağını söyleyen Akgün, 'Daha önce buraya siyanür bırakanlardan bir kişi yakalandı ve tutuklandı. Bu atığın incelemesi yapılıyor. Hangi fabrikaya ait olduğu belli olunca fabrika sahibinin başına çökeceğiz. Ahlaksızlıklar devam ediyor. Ahlaksız insanlar alacağı 5-10 bin lira için bunu yapıyor. Tam bir vicdansızlık. İBB Başkanımızla hemen görüşeceğiz' dedi.

Sosyal medyadan da kimyasal atık bırakanlarla ilgili tepkiler geldi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
23.04.2018

sanki fabrika sahibini bulsa tutuklayabilecek :D adam benim şurası ile anlaşmam var der kamyoncu kafasına göre dökmüş der suçu yıkar adamın üzerine sıyrılır yani ne olacak. adam atığı bıraktığında değil sürekli bir denetleme sistemi olmalı ki fabrikalarda rahat hareket edemesinler yoksa iş işten geçtikten sonra minareyi çalan zaten kılıfını hazırlıyor her zaman

23.04.2018

vatan hainleri işte bunlar esas adi şerefsizler.

23.04.2018

bu kimyasalı döken firma eminimki "osmanlı torunu , namazında müslüman , vatansever ,vergisini ödeyen ,onlarca insana iş saglayan ,cumhurbaskanını cok seven" birisi cıkacaktır. cünkü nedense bu bahaneleri kullananlar ya ceza almıyor ya indirimin kralını alıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (14)