İstanbul Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Tutuklandı

FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında bir süre önce gözaltına alınan ve İstanbul Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Hüseyin Çapkın'ın da aralarında olduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı.

30 Ağustos'ta gözaltına alınan ve bugün mahkemeye sevk edilen Hüseyin Çapkın ile Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye müfettişleri Yılmaz Kurt ve Gürkan Polat 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. 

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Hüseyin Çapkın'a kendi döneminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki İstihbarat, Organize ve Terör Şubeleri gibi kritik birimlere yapılan atamaların sorulduğu, Çapkın'ın da atamaların kendisinin değil, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile yapıldığını söylediği öğrenildi. 

Çapkın ve beraberindekiler, Silivri Cezaevi'ne getirildi.

İstanbul eski valisi de aynı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu da tutuklanmıştı.

Hüseyin Avni Mutlu'nun İfadesinden Öne Çıkan 10 Başlık

Mutlu ile birlikte 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam da 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmıştı.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
30.08.2016

Hayret bir şey ya nasıl yapılanmışlar , her kurumun en üst mevkisinde bunlar var . Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize inanmasam biri kasıtlı olarak o kurumlara yerleştirmiş zannedeceğim . Allahtan ATV izleyip , Sabah gazetesi okuyorumda neyin ne olduğunun farkındayım . Hiç bir suçu olmamasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız birde '' Allah'ım ve milletim beni affetsin '' dedi ve sorumluluğu üstüne aldı , ne kadar iyi bir ADAM .

03.09.2016

İşte Bu Yüzden Sen Burda İşsiz Bir Şekilde Oturuyosun ya zaten :)

Bu da mı "Emri veren" arkadaşı kandırmış?

30.08.2016

yetmez ama evet.

TÜM YORUMLARI OKU (11)