İstanbul Erkek Lisesi'nin Mezunlarının Yurt Dışında Eğitimine Devam Etmesi Acı Tabloyu Gözler Önüne Serdi

Bir X kullanıcısı, İstanbul Erkek Lisesi hakkında bir veri ortaya attı. İstanbul Erkek Lisesi'nin 2024 mezunlarıyla ilgili Twitter kullanıcısı, üniversite eğitimi için yurt dışını tercih eden mezunların sayısının oldukça yüksek olduğunu paylaştı. Acı tablo görenleri üzdü.

İstanbul Erkek Lisesi'nin ne kadar kalifiye olduğunu hepimiz biliyoruz. Yüksek öğretimde başarı gösteren öğrencilerin birçoğu bu liseden mezun.

Bir X kullanıcısı ise İstanbul Erkek Lisesi hakkında bir veri ortaya attı.

twitter.com

İstanbul Erkek Lisesi'nin 2024 mezunlarıyla ilgili Twitter kullanıcısı, üniversite eğitimi için yurt dışını tercih eden mezunların sayısının oldukça yüksek olduğunu paylaştı. 155 mezundan 146'sının Almanya ve İsviçre'deki üniversitelere gittiğini, sadece 9 mezunun Türkiye'deki üniversiteleri tercih ettiğini belirtti.

Twitter kullanıcısı, "İstanbul Erkek Lisesi Mezunlarının 2016-2023 Yurt İçi ve Yurt Dışı Üniversite Tercihleri ya da Mahvolmuş Kavimlerin Mahvoluş Sebepleri" başlığıyla tabloyu paylaştı.

twitter.com

Tablo, mezunların yurt içi ve yurt dışı üniversite tercihlerini karşılaştırarak, 2019 yılında gidenlerin sayısının kalanların sayısını ilk kez aştığını vurguladı.

Gelen yorumlardan bazıları👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Siz neler düşünüyorsunuz? Haydi yorumlara!

İlginizi çekebilir:

Ekim Ayında Negatif Enerjiye Veda Ediyoruz: Hayatına Yeni Bir Başlangıç Yapacak Burçlar
İçgüdüsel Bir Sebebi Varmış! Korktuğumuzda Neden Kaskatı Kesiliriz?
188 Yaşında Olduğu İddia Edilen Hintli Adamın Mağaradan Çıkış Görüntüleri Goygoy Malzemesi Oldu

Popüler İçerikler

Narin Güran'ın Babası Arif Güran'dan 'Nevzat' Açıklamaları: "Kızıma Para Verip Kendisine Alıştırmış"
Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Bazı Okul Müdürleri Devlet Okullarını Ticarethaneye Çevirdi: Dışardan Ekip Getirip Kulüp Açıyorlar!
YORUMLAR
03.10.2024

2019 yılından itibaren beyin göçünün lise seviyesine inmesinde artış başlamıştı. İmkanı olan kendine değer veren güvenen zeki çocuklar, akıllarını yaşama iç güdüsüyle kullanıp daha öğrenciyken gidiyorlar işte. Liyakatin olmadığı vasıfsız bendenci makam mevki alan iş gücü içinde bu beyinlere gerek yok, hiç olmazsa dışarıda değer kaybetmemiş bir üniversiteden mezun olup hak ettikleri noktaya gelebilirler yalakalık yapmadan birilerinin istediği kimliği edinmeden. Sorun zaten sadece ekonomi iş bilmezlik falan da değil, güvenlik yok adalet yok, her türlü musibet ülkeyi sarmış tımarhane ortamını aratmıyor.

03.10.2024

isid nedio uzuldun mu?

bunu togg için ağlayan denyolar,soğan yeriz diyen şapşikler,bayrak inmez diyen tipler,avrupa bizi kıskanıyo diyen ahmaklar okusun dicem ama,makarna onlara ağır geliyo okuyamazlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ