İstanbul Ekonomi Araştırma'nın 20 Kasım 2021 Anketine Göre AKP ve MHP Yüzde 40+1'e Bile Ulaşamıyor

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan son anket sonuçları açıklandı. Ankete göre AKP ve MHP'nin oyları yüzde 40+1'in bile altında kalıyor. İki ittifak arasındaki fark 6.8 puan olurken, Cumhur İttifakı ortağı MHP baraj altında.

İstanbul Ekonomi Araştırma, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye vatandaşlara sordu.

AKP'nin kararsızlar dağıtılmadan aldığı oy oranı 22,1 olurken, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin yüzde 6'da kaldı. Kararsız seçmenlerin oyu dağıtıldıktan sonra ise AKP yüzde 29,9 MHP ise yüzde 7,5'e yükseldi.

Millet İttifakı'nın iki üyesi CHP ve İYİ Parti'nin oyları ise kararsızlar dağıtılmadan önce CHP yüzde 19,6 olurken, İYİ Parti yüzde 13,7 olarak gözüktü. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise CHP 26,6'ya İYİ Parti ise 16,7'ye yükseldi.

Ankette HDP’nin oy oranı ise yüzde 12.6.

Ankette Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 43.3, Cumhur İttifakı’nın ise yüzde 36.5 olduğu görüldü. Buna göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’na 6.8 puan fark atıyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Kasım 2021 anketine göre partilerin oy oranları şu şekilde:

👇

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCE 

AK Parti %22.1

CHP %19.6

İYİ Parti %13.7

HDP % 9,7

MHP %6

DEVA  %1,1

Gelecek % 0,5

Saadet %0,7

Diğer %1,3

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA

AK Parti %29.9

CHP %26.6

İYİ Parti %16.7

HDP %12.2

MHP %7.5

DEVA 2.4

Gelecek %1.4

Saadet %1.2

Diğer %2.4

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
20.11.2021

Aga işin enteresan yanı, en en en iyimser ankette dahi akp 30 çıkarıyor :D bu nasıl iş arkadaş ya. Yani en sikko afrika ülkesinde bile insanların üstünden diktatoryel bakıyı tehtidi falan kaldırsan bu kadar yolsuzluktan ekonomik çöküntüden problemden vs sonra insanların yüzde 30u baştaki partiye oy vermez. Bizim ülkede o kadar bi silah baskısı tehtid falan da henüz yok. Ama en umut verici ankette dahi hala yüzde 30. Lan delirmemek elde değil yemin ederim.

20.11.2021

akp nin oranında %15 lik kısım cebe para indirenler, onların torpille işe aldıkları, koko çekenler, onların akrabaları vs vs. yani normalde destekçileri %7-10 kadar falan. bu yüzden aslında akp çookk daha önceden zaten bitmişti.

Yaklaşık 8-10 Bin Yıllık Türk Milletinin, 5 bin yila yakın geçmişi olan Kürt Milletinin, Uzun bir geçmişi olan Laz milletinin, Yahudi ve Hristiyan azınlık toplumlarının ve daha bir çok azınlık milletinin ortak paydada bulusabilecegi çocuklarının ve onlarla beraber hareket eden diğer milletlerin toplumların ortak paydada bulusabilecegi, her dine ve inanca saygılı , tüm toplumlara azami ölçüde saygılı, hickimsenin diğerinden üstün olmadığı, hakların Anayasa ile koruma altına alındığı bir Gelecek İnşa etmek hiçde zor değil. Önemli olan bir araya gelebilme kültürü. Kendini üstün görme hastalığından siyrilabilmek gerekiyor. Herkesi yaradan Aynı. O sebeble herkese saygılı olmamız gerekiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (5)