Taksim'in Taksim olduğu zamanlarda Kadıköylü olmayanlar için farklı bir alternatif olan Kadıköy, Taksim'in bitişiyle birlikte yeni Taksim rolünü tamamen aldı diyebiliriz.
Birbirinden farklı müzik ve yaşam tarzlarını barındıran Kadıköy, İstanbul underground kültürünün de yeni merkezi haline gelmiş durumda.
Gezi sonrası yükselişe geçen Beşiktaş semtinin kısa sürede ışığının sönmesi Kadıköy’ü özellikle beyaz yakalılar için İstanbul’da parlayan semti haline getirdi.
Sahnede izleyeceğiniz tiyatro oyununun çıkışında nereye gidelim telaşına girmeden oyunun kritiğini sıcağı sıcağına yapabileceğiniz özel tiyatro cafeleri bile mevcut.
Nevizade kültüründen çok farklı olan ve kendine has dokusuyla öne çıkan Kadıköy meyhanelerine de değinmeden edemeyiz. Üstelik o sıcak rakı sofralarından kalkıp sınırsız dans edeceğiniz mekanlardan tutum zengin pub seçeneklerine kadar birçok alternatifle geceyi sonlandırmanız mümkün.
Tabii bu durumda her semt kendine özel yapısıyla öne çıkıyor. Mira'nın elitliğini Yeldeğirmeni'nde apayrı kemikleşmiş bir kültür alırken, Kadife Sokak sınırsız bir eğlence çeşitliliği sunuyor
Yeni mekanlar açılıyor. Eskiler kendini sürekli yeniliyor.
Pandemi öncesi ‘’Kadıköy yükseliyor’’ ‘’Artık herkes Kadıköy’de’’ cümlelerini duymayan kalmamıştır.
Pandemi sonrası ise artık rahatlıkla şunu söyleyebiliriz. İstanbul eğlence hayatının başkenti Kadıköy olmak üzere.
Eğlence hayatı nerede Arap yok oraya kayıyor!
Bu iyi bir sey degil ki. Sosyal medya sayesinde semtlerinden çıkmayan bir kitle Kadiköye dolusmus. Üstüne bir de iti kopugu, kekosu gelince is cigirindan cikiyor, ipini koparan geliyor. Üstüne Muhafazakarlik yayginlastikca ve ortadogu'dan göc arttikca güzel yerleri savunmak yerine kaciyor laik kesim, baska bir sebep de bu. Gittikce daraliyor özgürlük alanlari. Gelecekte Kadiköy'de islamcilarin hedefi haline gelecek ve oranin kültürünü de yok etmeye kalkacaklar, tipki Taksim ve Beyoglu gibi
ÇOK GEREKSİZ İÇERİK