Ani bir değişim beklemediklerini öngören Özcan, şöyle konuştu: 'Şu an itibariyle bir rahatlama olmadı, 00.00'dan itibaren geçerli olacak. Çok basit diyebileceğimiz ilaçlar, çocuklara yönelik antibiyotikler, çokça reçete edilen ağrı kesici, ateş düşürücü şurupları, kulak damlaları, diyabet ilaçları, soğuk algınlığında kullanılan ilaçlar, bunların yetişkin versiyonlarında şuan sıkıntı bulunuyor. İlaca ulaşımda rahatlama ne kadar bir zamanda süreyle olur, bizler de bilemiyoruz. Nöbetçi eczanelerimizde sıra oluyor. Yani yoğunluk oluyordu çünkü, bu ilaçlar bulunamadığı için, bir nöbetçi eczanede bulamayan hasta diğerine tek tek geziyor. Kuyruk, yoğunluk oluşturuyor. Hatta telefonlarla aranıyoruz nöbetlerde. İstanbul'un pek çok noktasındaki, belki tüm nöbetçi eczaneleri sırayla arayıp ilaç soruyor hastalar. Bunun temel sebebi, nöbetçi eczanenin az olması değil. Tamamen ilaç yokluklarıyla alakalı, bütün bir sene biz hizmeti aynı şekilde, aynı sayıda nöbetçi eczaneyle verdik. Daha önce hiçbir sıkıntı yaşamazken, ilaç yokluğu olduğu için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Hatta yine dün, yeni bir kılavuz yayınladı bakanlık. Nöbetçi eczanelerin sayısının artırılmasıyla alakalı ama, tabi aslında bu olaya çözüm getirmeyecek. Sorunun kaynağı aslında ilaç yokluğu olduğu için soruna çözüm getirmeyecek'
Kızım iki dönem erken ergenliğe girdi . Yaşı çok küçük doktoru ilaçla durdurmak zorundayız dedi iğne yazdı 3 ayda bir olması gerekiyor. Ankara Bursa İstanbul Adana aranmadık yer kalmadı iğne için . Bir tane buldum . O ayı geçirdik . Şimdi yenisinin zamanı geliyor eczaneleri gezmeye başladık . Hepsi aynı şeyi söylüyor gelmez iğne . Kur farkından dolayı yollanmıyor . Benim kızım daha 9 yaşında yok . Ve o iğne olmazsa regl olacak daha çok küçük .
Yoo hükümetimiz zam yaparak sorunu çözdü, araştırmanızı öneririm.
İlaç piyasası yeniden düzenlenmeli, eczane ruhsatı için izin eczacı odalarından alınmamalı, piyasa katılımcısının piyasayı düzenlediği nerde görülmüş. BDDK'nın bankacılardan oluşuyor olması gibi birşey bu. Piyasa rekabete açık hale getirilmeli, nöbetçi eczane uygulaması bitirilmeli. Reçetesiz ilaçlar marketlerde satılmalı. Reçeteli ilaçlarda ise marka olmadan satış yapılması gerekir, ilacın faydalısı olur, araba değil ki bu markalısı daha iyi diyelim.