İstanbul Depreminin Hasar Bilançosu Belli Oldu: Esenyurt İlk Sırada Yer Aldı

İstanbul’da 23 Nisan günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin tedirginliği sürüyor. Büyük depremin ardından artçılar da devam ederken İstanbul depreminin bilançosu ortaya çıktı. Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre hasar gören 2 bin 187 adet konut DASK’a başvuru yaptı. Başvuru en çok Esenyurt’tan yapıldı.

Kaynak

İstanbul’da meydana gelen depremde bazı konutlar da hasar aldı.

Deprem sigortacıları da harekete geçirdi. 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından hasar başvurularında artış görüldü. Marmara Bölgesi’nde 6.8 milyon konutun 4.3 milyonunda; İstanbul’da ise Deprem sigortacıları da harekete geçirdi. 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından hasar başvurularında artış görüldü. Marmara Bölgesi’nde 6.8 milyon konutun 4.3 milyonunda; İstanbul’da ise  4.1 milyon konut bulunuyor. Bu konutların 2.5 milyonunda ise zorunlu deprem sigortası mevcut.

Esenyurt, DASK'a en çok hasar başvurusu yapan ilçe oldu.

6.2 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor. Vatandaş diken üstünde bulunurken 2 bin 187 konut hasar gördü. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) yapılan başvuruların 2 bin 62 adetini İstanbul oluşturdu. İstanbul’da DASK’a en çok başvuru yapan ilçe Esenyurt oldu.

Tekirdağ’da 61; Kocaeli ve Bursa’dan 28 konut hasar başvurusu yaptı. İncelemeler sonucunda konutların hafif hasarlı olduğu tespit edildi. DASK, hasar gören konutlar için ödeme yapmaya başladı.

Marmara'da konutların sadece yüzde 36'sı deprem sigortalı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, Marmara’da konut sigorta oranının yüzde 36 olduğunu ifade etti: 

“Türkiye genelindeki 20 milyon 32 adet konutun yaklaşık yüzde 35’lik büyük bir kısmı olan 6 milyon 840 bin adedi Marmara Bölgesinde. İstanbul’da ise konut sayısı 4 milyon 153 bin. Marmara Bölgesi’ndeki 6 milyon 840 bin konutun yüzde 36’lık bir kısmın 1 milyon 821 bin konutun ise DASK dışında isteğe bağlı deprem teminatı bulunuyor.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kandilli Rasathanesi 6.2 Büyüklüğündeki Depremde Tsunami Uyarısı Gönderdiğini Açıkladı
Sabaha Kadar Fay Hatlarındaki Hareketliliği İzleyen Ahmet Ercan’dan Yüreklere Su Serpen Deprem Açıklaması
Oytun Erbaş Deprem Uzmanı Oldu, Fayları Yorumladı: İstanbul Depremi Sözleri Ağızları Açık Bıraktı!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Melisa Döngel, Mert Vidinli, Yusuf Güney… 11 Ünlü Hakkında Uyuşturucudan Yakalama Kararı!
Yıllarca Hayal Denilmişti: İki Kıta Birbirine Bağlanacak! 42 Kilometrelik Dev Proje Geliyor
İfadeye Çağrılan, Evinde Arama Yapılan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’dan İlk Açıklama
YORUMLAR
28.04.2025

Esenyurt hicbir olayda birinciliği kimseye kaptirmiyo

28.04.2025

fb gs bjk stadyumları istimlak edilip deprem için değerlendirilmeli

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ