İstanbul Depremini Etkileyecek mi? Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Büyük Marmara Depremi Açıklaması!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, Kahramanmaraş'taki bu yıkıcı depremin büyük İstanbul depremine etkisi olup olmayacağını yorumladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde en az 10 ilde yıkıcı hasara yol açan Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri yaşandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 284 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı. "An itibarıyla Kahramanmaraş'ta 70, Hatay'da 4, Osmaniye'de 20, Adıyaman'da 13, Diyarbakır'da 14, Şanlıurfa'da 18, Gaziantep'te 80, Kilis'te 8, Adana'da 10, Malatya'da 47 vatandaşımızı kaybettik." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından da önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ercan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu Osmaniye üçgeninde olan bu deprem 4 tane ana kırığın kesiminde oluşmuştur. Bunlardan bir tanesi ölü deniz kırığı ki 7,5 büyüklüğüne kadar deprem yapabilir. Doğu Anadolu kırığı ile kesişmiştir."

'Diğeri de Arap kalkanı diye andığımız doğu Torosların ütünde bulunduğu Hakkari Diyarbakır, Lice, Adıyaman’ın kuzeyi Gaziantep Kilis bölgesi. Diğeri de Antalya körfezinden doğru gelen Kıbrıs yayının Çukurova’yı geçerek kesim yerinden oluşmuştur.'

"Bu yüzyıllardır beklenen bir depremdir. Ama bu deprem şu ün olacak bu gün olacak bir düşüncemiz söz konusu değil. Bu bölgede Osmaniye üçgeninde, çatağında böyle bir depremi bekliyorduk."

"Deprem çok büyük oldu. 7,4 büyüklüğünde. Yıkım gücü 11’dir. Yaklaşık 130 tane atom bombası gücünde bir enerji boşaltmıştır. 42 saniye sürmüştür. Bunun arkasından irkitilmiş depremler olacaktır."

"200 kilometre yarı çaplı alanda özellikle. Artçı depremlerde en az 2- 3 yıl sürecektir bu bölgede. Marmara da bir deprem yapması mümkün değildir."

'Herkes merak ediyor çünkü 5 kişiden biri İstanbul'da yaşıyor. Bu deprem, İstanbul'da bir depremi tetiklemez. Marmara gergin değil. Marmara'nın deprem için  6 milyar gigatonluk bir güce ihtiyacı var. Bu güç Marmara'da toplanmış değil. O nedenle 24 yıldır benim dışımdaki arkadaşlar her an deprem olabilir demesine rağmen bu deprem olmadı çünkü gergin değil Marmara... Depremciklerin gergin olması o bölgenin gergin olduğunu göstermez. Depremcikler, o bölgedeki gerginliğin birikmekte olduğunu gösterir.'

Ayrıca Ercan, geçtiğimiz gün Kağıthane'de yaşanan depremin ardından İstanbul için büyük bir deprem beklenmediğini söyledi.

Gelişmeleri buradan da takip edebilirsiniz:

İlk 24 Saatte Neler Yaşandı? Tüm Detayları ile Kahramanmaraş Depremi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Günler Önce Söylemişti! Naci Görür'ün Kahramanmaraş'taki Deprem İçin Uyarılar Yaptığı Ortaya Çıktı!
Kahramanmaraş Depremine Twitch Yayınında Yakalanan Yayıncının Görüntüleri Gündem Oldu

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"