İstanbul'dan Deprem Bölgesine Yardıma Gidecek Gönüllüler İçin YHT'den Ek Sefer!

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta üst üste iki büyük deprem meydana geldi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde halen daha arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ülkenin dört bir yanından deprem bölgesine gönüllüler gidiyor. TCDD ise deprem bölgelerine gidecek gönüller için ek YHT seferler konulduğunu duyurdu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. 10 ili aynı anda etkileyen bu deprem, son yüzyılın en yıkıcı felaketlerinden biri olarak görülüyor.

Hatay, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep'te büyük yıkımlara yol açan depremde binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

İlk günlerden beri birçok gönüllünün yardım için gittiği deprem bölgesinde halen daha arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çeşitli uçak firmaları deprem bölgesine gidecek gönüller için ek sefer koyulduğunu açıkladıktan sonra TCDD'den bir duyuru geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, deprem bölgesine gidecek gönüllü vatandaşlar için ek Yüksek Hızlı Tren seferi konulduğunu açıkladı.

İstanbul'dan kalkacak ek YHT seferleri, 1.500 gönüllü vatandaş taşıyacak. İstanbul-Konya arası üç yüksek hızlı tren faaliyete sokulacak. 

Gönülleri taşıyacak YHT seferleri, Söğütlüçeşme'den 01:00, 08:00 ve 14:00'da hareket ederek Konya'ya gidecek. Daha sonra vatandaşlar Konya'da hazır olarak bulunan aktarma trenleriyle İskenderun'a gidebilecekler.

İlginizi çekebilir;

TCDD, Depremden Etkilenen Vatandaşlar İçin Afetzede Aktarım Treni Seferlerini Başlattığını Duyurdu!
Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depreminin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı?
Depremlerden Etkilenen Afetzedelerin Türkiye'nin Çeşitli İllerinde Ücretsiz Konaklayabilecekleri Oteller

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!