İstanbul'da Taksiciler ile Müşteriler Arasında Yeni Tartışma; Ücretli Yol

İstanbul'da taksiciler ve müşteriler arasında 'ücretli yol' tartışması yaşanıyor. İstanbul'da taksi kullananlardan, ücretli yolların paraları taksimetreye ek olarak alınıyor. Ancak bazı taksicilerin bunu fırsata çevirdiği belirtiliyor. 

Şikayetçi yolculardan Emirhan Karaca, 'Normalde taksi ücreti 130 lira tutmasına rağmen, taksici benden 200 lira istiyor. En son yaşadığım olaydan sonra bir daha hayatta taksiye binmem' dedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yetkilisi ise Adem Coşkunyürek ise, 'Otoyol ücretini yolculardan istemek taksicilerin yasal hakkı. Asıl burada mağdur olan yolcu değil, taksiciler oluyor. Çünkü bazı taksici arkadaşımız ücretli yoldan geçmesine rağmen bu yolun ücretini yolculardan temin edemiyor' diye konuştu.

İstanbul'da taksiyle ücretli yolları kullananlar, paralı yola ne kadar ücret vereceğini bilmiyor. Bu durum taksiciler ve müşteriler arasında sık sık tartışmalara neden oluyor. Müşterilerin ücretli yollara ne kadar ücret vereceğini bilmemesini iddiaya göre bazı taksiciler, fırsata çevirmeye çalışıyor. Bu sorunun; havadan geçiş sistemlerinin ayırt edilememesi, ücretli geçişlerde uyarı verilmemesi, vatandaşın hangi yola ne kadar ödediğini bilememesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

'Taksici 70 TL otoyol ücreti istedi'

Yolculuk yaptığı taksilerde benzer durumla karşılaştığını belirten Emirhan Karaca, 'Normalde taksi ücreti 130 lira tutmasına rağmen, taksici benden 200 lira istiyor. 'Neden 70 lira fazla istiyorsunuz' deyince ya 'köprüden geçtim' ya da 'Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullandım' diyor. Ben de ücreti vermek zorunda kalıyorum. Çünkü uçağımı kaçırma ihtimalim olabilir. Geçen pazartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı'nda aynı sorunu yaşadım. Taksici benden 70 lira otoyol ücreti istedi' dedi.

"Taksicilerin bu yaptıkları fırsatçılık oluyor"

Köprüden geçişin şu an 12 lira olduğunu belirten Karaca, 'Yine geçen gün taksici, 'köprüden geçtim' diyerek, benden 50 lira istedi. Merak ediyorum 38 lira hava parası mı oluyor. Buradan anlıyorum ki, taksiciler insanları kullanmayı seviyor. Taksicilerin bu yaptıkları fırsatçılık oluyor. En son yaşadığım olaydan sonra bir daha hayatta taksiye binmem. Telefonumda taksi uygulaması vardı, ancak uygulamayı sildim ve üyeliğimi iptal ettim' ifadelerini kullandı.

Ücretli otoyol ücretlerini bilmediğini söyleyen Ömer Faruk Nacak ise, 'Geçen gün taksici beden ücretli otoyol parası olarak 6 lira aldı. Ücretli otoyol parasının gerçekten 6 lira olduğunda emin değilim. Ancak o parayı verdim. Çünkü bilmiyorum ücretleri. Taksici, '70 lira vermen gerekiyor' deseydi 70 lira verirdim' şeklinde konuştu.

"Ugun bir ücretlendirme yapılmıyor"

Bu duruma yetkililerin bir an önce el atması gerektiğini söyleyen Samet Kahiri, 'Özellikle İstanbul Havalimanı'na gittiğimde taksiciler, yol ücreti diye 50- 60 lira fazla ücret talep ediyor. Bazen yanımızda misafirlerimiz olduğu için pazarlık yapamıyorum ve ücreti vermek zorunda kalıyorum. Hatta bazen bu ücretler yüzünden kavga bile çıkabiliyor. Ben bu durumdan şikayetçiyim. Çünkü uygun bir ücretlendirme yapılmıyor' diye konuştu. 

'Mağdur yolcular değil taksiciler'

Taksi yolcularının şikayetleri üzerine konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yazı İşleri Müdürü Adem Coşkunyürek, 'Otoyol ücretini yolculardan istemek taksicilerin yasal hakkı. Bu durumdan en çok mağdur olan da taksici arkadaşlarımız. Çünkü bazı taksici arkadaşımız ücretli yoldan geçmesine rağmen bu yolun ücretini yolculardan temin edemiyor. Bazen temin etse de yeterli ücret olmuyor. Burada mağdur olan yolcu değil, taksiciler oluyor' dedi.

"Fiyatları öğrenmek isteyenler internetten ücretlere bakabilir"

Taksicilerin kafalarına göre ücretli yol parası isteyemeyeceklerini belirten Coşkunyürek, 'Taksiler hangi yolun ne kadar yazdığını biliyor. Bakırköy'den İstanbul Havalimanı'na giden vatandaşlar da, taksicide ücretli yolun ne kadar olduğunu biliyor. Bilmeyen yolcular da internetten bakabilir' şeklinde konuştu.

'Bütün paralı geçişlerin ücreti yolculara aittir'

İstanbul'da bir sürü ücretli otoyol ve geçiş olduğuna değinen Yerebatan Taksi Durağı Başkanı Adnan Fincan, 'Bütün paralı geçişlerin ücreti yolculara aittir. Ücretli otoyollardan gidilecekse ücreti yolcudan almak zorundayız. Ben taksici arkadaşlarımın bu konuda art niyetli olacağını düşünmüyorum' ifadelerini kullandı.

"Yolcular biraz uyanık olmalı"

Bazı müşterilerin ücretli yol ücretine itiraz ettiğini belirten Taksici Ümit Yıldız, 'Yolcular biraz uyanık olmalı. Ücretli otoyol girişlerini bilmeli. Şu an sizinle İstanbul Havalimanı'na ücretli otoyoldan gitmek istersek emin olmamakla birlikte 25 lira gibi bir ücret vermeniz gerekir. Bazen ücretli otoyol ücretlerinden emin olmadığım zaman, ben de diğer taksici arkadaşlarıma soruyorum' dedi.

11 Kişiye 250 Jandarma... Akbelen'de Ormana Kurulacak Madene Karşı Çıkan Köylülere Müdahale
Dezenfektan Skandalında Yeni Perde: Görevden Alınan Ruhsar Pekcan, Bozuk Ürünleri Piyasaya Sürmüş
Kaybolan 3 Çocuk Bulundu: Evden Kore’ye Gitme Hayaliyle Çıkmışlar

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
YORUMLAR
10.08.2021

Yolcular neden uyanık olmalı pardon? Uyanık değilsem kazığı yicem yani öylemi? Mesela İstanbulu bilmiyorum, ilk defa geldim, sırf uyanık olmadığı otoyol grişini çıkışını bişlmediğim için taksici beni dolandırabilecek. Dolandırıldığımda da bu taksicinin suçu değil benim suçum olacak. Neden çünkü uyanık değilim, otoyol giriş çıkışlarını bilmiyorum. Birde taskciler art niyetli değildir demiş. Hangi taksiciler bunlar? Yakın mesefaye gitmeyenler mi? Yoksa Atatürk Havaalanı bombalandığında euro dolar üzerinden yolcu taşıyan taksiciler mi? Ama iyi niyetli taksicilerimiz de var tabiki, hatta öyleki Kadıköyden Sabiha Gökçen Havaalanına gidecek turiste gezmemiştir diye karşıya geçirip, gezdirip getiren iyi niyetli taksicilerimiz var...

10.08.2021

Adam bilmeyeni çarparız diyor ve bunu çok doğal olması gereken bir şey gibi söylüyor. Geçen Türkiye'de restoran açan bir İtalyan şefin röportajını izledim adam otelden taksiye binip bir restorana gitmiş yaklaşık bir saat sürdü diyor restorandan otele dönerken garsona taksi çağırırmısınız demiş garsonda otelin adını duyunca orası yürüyerek yüz metre taksiye gerek yok yürüyebilirsiniz diye cevap vermiş adamın Türkiye'ye ve Türklere dair ilk anısı bu.

Pasif Kullanıcı
10.08.2021

Bir meslek düşünün ki bütün bireyleri or.spu çocuğu olsun.

10.08.2021

en az 2 tane daha sayabilirim Minibüs şoförü Kamyon Şoförü. Yabancı uyruklu ve 18 yaş altı moto kuryeler. (motosiklet kullanıcısıyım ben bile sövüyorum onlara)

10.08.2021

"Ben taksici arkadaşlarımın bu konuda art niyetli olacağını düşünmüyorum" sizin taksici arkadaşlarınızın niyetlerini biz iyi biliriz ...

TÜM YORUMLARI OKU (15)