İstanbul'da Ulaşım Araçlarına Zam: Taksi, Dolmuş ve Okul Servislerinde Artış Ne Kadar Oldu?

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını açıkladı. Taksimetre açılışı 4 liradan 5 liraya, 'indi-bindi' ücreti ise 10 liradan 13 liraya yükseldi. 

Öte yandan okul servis ücretlerine yüzde 13 zam yapılırken, minibüs ücretlerinde indi bindi 2 TL'den 2 buçuk TL'ye mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler ise 3 TL'ye çıkarıldı.

Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’ndeki toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aksu taksi ücretlerine yüzde 25 zam yapıldığını belirtti.

Kilometre mesafe ücreti 3 lira 10 kuruş yazacak.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu UKOM'e temsilcisi, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 'Ulaşım camiasında en son iyileştirme 07.09.2017 tarihinde gerçekleşmişti. Ulaşım camiası olarak yaklaşık 24 aydır zam beklentimiz var, tarife iyileştirme beklentimiz var. Maalesef biz istediğimiz zammı alamadık. O kadar sevinçli değiliz. Ama bir iyileştirme oldu. Taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında iyileştirme oldu, zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretimiz 4 TL idi, 5 TL oldu. İndi bindi ücretimiz 10 TL idi 13 TL oldu. Kilometre mesafe ücretimiz 1 kilometrede 2 lira 50 kuruş yazıyordu, bundan sonra kilometre başına 3 lira 10 kuruş yazacak' şeklinde konuştu.

Dolmuş ücretleri de 2 liradan 2.5 liraya yükseldi.

İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Kazım Bilge, “Minibüs üzerine 26 aydır zam almayan bir toplumuz. Çok mağdur olduğumuzu ileterek bize verilen sözler çok doyurucu olmasa da %20 gibi zamlarla bu sefer ki toplantının bitişi oldu. Esnafında en azından bir nebze de olsa yüzü güldü. Bu bir başlangıçtır. İndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler 3 TL oldu.' dedi.

Okul servislerine yüzde 13 zam kararı alındı.

Toplantının ardından konuşan İstanbul Servis Odaları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, “İstanbul'da okul servis ücretlerine ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. 0-1 kilometre arası 215 TL'den 243 TL'ye yükseltildi. En uzak mesafemiz de 25 kilometreye kadar olan kısım da 525 TL'den 580 TL'ye yükseltildi. Bu servis ücretlerine ilave olarak da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullardaki rehber personelimiz için de her öğrenci için üçte bir oranda hostes parası talep edilecek. Bizim uyarımız şu olacak, İstanbul'da veliler açıklanan bu ücretlerin dışında ekstra bir ücret ödemesinler. Özel okul, devlet okul diye bir ayrım yok. Talep edenler hakkında büyükşehir belediyesine şikayet etsinler. Bunu yapanlar hakkında da çalışma ruhsatlarını 20 gün başlayarak 1 yıla kadar askıya alacaklarını bilmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
28.08.2019

Ağır taraftarcılık kokuyor burası.. Saygıdeğer Ekremciler ve Hükümetciler. Bu işte iyi para var mı ? Ne kadar veriyolar bu kesimleri desteklemeniz veya savunmanız için. Biri seçim sonrası ekonomide gözle görülür iyileşme olacak dedi.. Ortada hala birşey yok... Diğeri seçim sonrası ilk iş servisleri ücretsiz yapacağız, toplu taşımaya daha fazla zam izni vermeyeceğiz dedi sonuç: Yüzde 13-25 arası zam. EEEE AQ neyi savunuyorsunuz ?

28.08.2019

Bu yorumun alnı olsa da öpsem be.

27.08.2019

Taksi minibüs söforlerine yapılan zam mı canınızı sıktı?Peki bu zamana kadar milletvekillerine yapılan zamlarda da sesiniz çıktı mı mesela, hani bide milletvvekillerimiz o zamlarla geçinemiyordu. Vakıflara yapılan gereksiz yatırımlara sesiniz çıktı mı mesela. Okçular vakfına yapılan yardımlar ensar vakıflarına yapılan yardımlar daha gereksiz bir sürü vakfa yapılan yardımlar.. Taksiciler de minibüsçüler de her sene biz nasıl zam alıyordak onlar da alacak tabii ki. Tabi siz hemen zam başlığını görünce yorum yapmak için atladınız, tetikte bekliyordunuz. Her şeyin fiyatı artıyor, yakıta gelen zamlardan haberiniz yok ki taksiye minibüse gelen zamlara laf yapıyorsunuz. Neden taksiciler zam yapacak diyeceğinize yakıta neden sürekli zam geliyor deseniz mantık yerini bulur. Azıcık sorgulayabilseniz her ley sizin için de güzel olacak :)

28.08.2019

Sen belli ki akpnin verdi vaadleri yerine getirdiğini düşünüyorsun. Bir alevi olarak takip ettim iki seçim cem evlerine hukuki statü vereceklerini vaadettiler ama gerçekleştirmediler. Bunu seçim vaadi olarak kullanmaları bile çok acıyken bşr de üstüne üslğk gerçekleştirmediler. Buna ses çıkarmak için alevi olmaya gerek yok. Vaadini gerçekleştirmedi ama sen gidip yine köpek gibi oy verdin. Gezi de camide içki içiyorlar dedi imam yok öyle bir şey dedi imamı sürdüler sen yine gidip yalancı iktidara oy verdin. Kabataşta kapalı bacıma bilmem ne yapıyorlar dedi o da yalan çıktı sen yine köpek gibi oy veridn. Onca madenci öldü yorumu ise ölmek onların fıtratında var oldu sen yine gidip kara vicdanınla köpek gibi oy verdin. Vaadlerin gerçekleşmemesinden daha iğrenç olaylar gördü bu ülke yine gidip köpek gibi oy verdiniz. Siz sadece ekremin ayağının selmesini bekleuin pusuda...

Kilometrede 3 lira da çok bea kardesım işin içine trafiğide eklersen.. Zorla korsan taksiye itiyorlar vatandaşı..

TÜM YORUMLARI OKU (47)