İstanbul'da Scooter Kullanıcılarına Ceza Yağdı: 'Madem Yasak Satmayacaklar'

Fatih'te elektrikli scooter kullananlara yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde iki günde iki ceza  yazıldığını söyleyen sürücü Merdan Matiyev 'Toplu taşıma kullanmamak için scooter aldım daha pahalıya patladı gerçekten' dedi.

İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul genelinde sıklaştırılan elektrikli scooter denetimlerinin bir yenisini Fatih'te yaptı. Fatih Haseki'de yapılan denetimlerde, iki kişiye aynı şeritte yan yana scooter kullanmaktan 314'er lira, bir başka sürücüye de kaldırımda  scooter kullanmaktan 314 lira ceza uygulandı.

'İki günde bir ceza yiyorum'

İstanbul'da yapılan scooter denetimlerinde iki günde iki ceza yediğini söyleyen Türkmenistan uyruklu Merdan Matiyev, 'Toplu taşıma kullanmamak için scooter aldım, daha pahalıya patladı gerçekten. Bu nedir yani? İki günde bir ceza yiyorum. Ben hiç anlamadım. Kuralları kimse anlatamıyor. Şu an 314 lira ceza yedim' şeklinde konuştu.

'Şimdi neden ceza yediğimi bilmiyorum'

Kesilen cezaya itiraz ederek ödemeyeceğini iddia eden Türkmenistan uyruklu Mahmut Muhammedov, 'Dün tramvay yolundan gittiğim için ceza yedim. Bugünde yolun kenarından gelirken yine ceza yedim. Şimdi neden ceza yediğimi bilmiyorum. Belki de yarın kask takmadığım için ceza kesecekler. Aldığımız yerde uyarı vermiyorlar. Madem yasak var bunu satmayacaklar' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
31.10.2021

bisikletin scooterin ne zarari var yayan mi gitsin millet işe devlet ceza kesmek icin bahane uretiyor resmen para bitti tabi kasada

31.10.2021

Kaldırımdan giden motosikletlilere kesseniz ya bu cezaları

31.10.2021

tramvay yolundan gittim ceza yedim anladım diyo. o da güzelmiş. babuş azıcık hızla gidiyosun. zaten her an devrilcekmiş gibi gidiyosun. bazen üzerinde 2 kişi oluyo. ne kask var ne başka bişey. sonra düşüp kafanı kaldırımda patlatsan devlet nerde dersin. kusura bakmayın. ben çoğu yerde bisiklete binemiyorum. çünkü tehlikeli. bi yolda bi araç 70-80 le giderken sen aynı yolda 20yle gidersen sıkıntı olur. çoğu zaman ters yönden de gidenler var. kaldırım da bu iş için uygun değil. bunların ayrı yolu olmalı. bisiklet yolu gibi yolu olmalı. yol yok bişey yok sırf var satılıyo kiralanıyo diye alıp biniyosunuz ama olan size olur. bu işin şakası yok. malesef türkiye şu an bunun için uygun değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ